Carlsens trener forklarer VM-avgangen: – Et kjedelig våpenkappløp

Magnus Carlsen har ikke motivasjon til å forsvare VM-tittelen i 2023. Treneren Peter Heine Nilsen mener det skyldes et kjedelig mesterskapsformat. Foto: Torstein Bøe / NTB
Magnus Carlsen har ikke motivasjon til å forsvare VM-tittelen i 2023. Treneren Peter Heine Nilsen mener det skyldes et kjedelig mesterskapsformat. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen dropper å forsvare VM-tittelen i klassisk sjakk i 2023. Nordmannens trener Peter Heine Nielsen forstår godt at en ny duell ikke frister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Carlsen har vært verdensmester uavbrutt siden 2013 og har vunnet fem strake VM-finaler. Den siste vant han enkelt 7,5-3,5 i møtet med Jan Nepomnjasjtsjij i Dubai før jul.

Russeren kvalifiserte seg nylig til nok et VM-oppgjør mot Carlsen i 2023, men onsdag fortalte den norske sjakkeneren at han ikke stiller og gir slipp på tittelen.

– Jeg er ikke motivert til å spille nok en kamp, sa han i videopodkasten «The Magnus Effect».

Carlsens danske trener synes det er leit, men har full forståelse for valget.

– Det er trist for sjakkverdenen at vi har en verdensmester som ikke synes at det er gøy å spille VM, sier Nilsen til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Han har en klar formening om hvorfor Carlsen ikke er motivert for nok et tittelforsvar.

– En VM-kamp er på mange måter kjedelig. Det tar minimum et halvt år å forberede seg, og man spiller mot kun én motstander over mange partier. Det er ikke så spennende og kreativt, og det er en trist måte å spille sjakk på, mener Nilsen og legger til:

– VM er blitt et våpenkappløp der kreativiteten dras ut av sjakken. Det synes ikke Magnus er morsomt.