Tabelljumboen rystet Viking – så raknet det

Niklas Sandberg jublet etter å ha snudd kampen for Viking hjemme mot Kristiansund. Foto: Carina Johansen / NTB

Kristiansund sjokkerte ligatreer Viking, men kollapset i sluttminuttene. Niklas Sandberg snudde kampen til 2-1 med straffescoring.

Sjokket kom etter 52 minutter da KBKs Bendik Bye dro seg forbi hele Viking-forsvaret og sendte bortelaget i ledelsen.

Kristiansund sto med ett fattig poeng før bortekampen i Stavanger.

Dessverre for tabelljumboen holdt ledelsen kun i like mange minutter som de hadde poeng.

Hjemmelagets Kevin Kabran banket inn utligningen i det lengst hjørnet og satte en stopper for bortesupporternes sjokkfest.

Snuoperasjonen ble komplett da Amidou Diop felte Kabran inne i 16-meteren, og Sandberg fikk avgjøre fra krittmerket.

Viking fortsetter dermed på 3.-plass i Eliteserien med 28 poeng på 16 kamper. Molde topper med 33 poeng på bedre målforskjell enn Lillestrøm.

Ett minutts ledelse

Vertene var nære å få en pangstart på kampen da Mai Traore spilte Daniel Karlsbakk alene med keeper, men Sean McDermott vartet opp med en feberredning og hindret Viking en kanonåpning.

Utover omgangen ble det langt roligere, og et langskudd fra De Lanlay til side for mål var det nærmeste man kom en ordentlig sjanse.

Etter hvilen kom gjestene langt bedre ut av blokkene. Brynjólfur Willumsson banket til fra rett utenfor 16.-meteren, men Patrik Gunnarsson fikk dyttet ballen unna.

To minutter senere fikk Kristiansund uttelling. Bye dro seg gjennom hele Viking-forsvaret og prikket gjestene i ledelsen.

Den holdt ikke lenge ettersom Viking svarte umiddelbart. Kabran fyrte av et nydelig skudd som endte i det lengste hjørnet.

Ti minutter før full tid fikk Sebastian Jarl en gigantsjanse til å gi KBK sesongens første seier. Han fikk en ball rett på hodet inne i 16-meteren, men headingen gikk til side for mål.

Derimot var det hjemmelaget som fikk muligheten fra straffemerket etter at Diop felte Kabran inne i 16-meteren. Sandberg satte inn vinnermålet.

Et preget Viking

Viking er på vei ut av en tyngre periode, hvor de hadde seks på rad uten seier, før de beseiret Lillestrøm på Åråsen forrige runde. Det var siddisenes første seier på de sju siste kampene.

Det var et redusert Viking-lag som tok imot Kristiansund uten sin kaptein og toppscorer Veton Berisha og Zlatko Tripić.

Det var også siddisenes første kamp uten venstreback Sebastian Sebulonsen, som gjorde overgang til Brøndby tidligere i uken.

Kristiansund har hatt en marerittstart på sesongen uten en eneste seier så langt. En av dem som har fått mye av skylden for det, er keeper Serigne Mor Mbaye. Han har sluppet inn 25 mål på 12 kamper.

Det så KBK-trener Christian Michelsen seg lei av. Søndag ga han Sean McDermott sjansen fra start for nordmøringene.