Grødem sikret Molde-seier på straffe

Moldes Magnus Grødem jublet etter han sikret seieren for Molde hjemme mot Haugesund. Foto: Marit Hommedal / NTB Foto: NTB

Magnus Grødem sørget for at Molde fortsetter å toppe tabellen etter at han scoret kampens eneste mål i 1-0-seieren over Haugesund i Eliteserien.

Molde-spillerne ropte på straffe rett før pausen, men fikk det først som de ville da Søren Reese satte inn sin andre takling inne i 16-meteren etter hvilen.

David Fofana gikk i bakken. Dommer Mohammad Usman Aslam pekte, til Molde-fansens begeistring, på krittmerket.

Grødem var sikker da han fyrte ballen til høyre for keeper og sikret tre poeng for moldenserne.

Dermed leder fortsatt de blåkledde Eliteserien foran Lillestrøm, som spile 2-1 borte mot Odd søndag. «Fugla» er likt på poeng, men har dårligere målforskjell.

Viking ligger på 3.-plass med fem poeng færre enn duoen i tet.

Sjansefattig

De første 45 minuttene ble en meget trøtt forestilling for de fremmøtte i Molde. Fofana var nærmest uttelling da Martin Linnes pisket et innlegg på hodet hans, men headingen gikk til side for mål.

Vertene ble kanskje snytt for et straffespark mot slutten av omgangen da Søren Reese hadde ballen inne i egen 16-meteren, men Emil Breivik fikk foten foran. Haugesund-spilleren sparket ned Breivik, men dommer lot den gå.

Etter pausen fikk i midlertidig vertene straffe da Reese sklitaklet Fofana inne i feltet. Magnus Grødem gikk fram og satte ballen kontant til høyre for keeper.

Hjemmelagets høye press ga var nære å gi uttelling da Rafik Zekhnini snappet opp ballen høyt i banen og spilte Fofana gjennom. Spissen banket til, men Egil Selvik ryddet unna til corner.

Fofana prøvde seg også på en lobb fire minutter senere. Den ble akkurat for lang og datt ned på nettaket.

Lang skadeliste

Moldes skadeliste er lang som et vondt år. Magnus Wolff Eikrem og Martin Linnes er riktignok endelig tilbake, men vertene hadde fortsatt sju spillere utilgjengelige til oppgjøret mot Haugesund:

Martin Bjørnbak, Birk Risa, Etzaz Hussain, Ola Brynhildsen, Sheriff Sinyan, Kristoffer Haraldseid og Eirik Ulland Andersen.

Haugesund på sin side har Sondre Liseth som er ute med skade resten av sesongen. I tillegg er kaptein Kevin Martin Krygård usikker etter strekkskaden han pådro seg mot HamKam forrige runde.