Gransking frikjenner fansen for finalekaoset i Champions League

Det oppsto kaos på Stade de France i forkant av mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid. Foto: Christophe Ena / AP / NTB
Det oppsto kaos på Stade de France i forkant av mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid. Foto: Christophe Ena / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mangler på alle nivå i organiseringen var årsaken til skandalescenene før og under mesterligafinalen i fotball på Stade de France 28. mai, slår en rapport fast.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kom fram da den franske senatoren Laurent Lafon onsdag presenterte funnene til en granskingskommisjon han har ledet. Han pekte på at det var «en rekke mangler» i planleggingen og avviklingen av Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid.

Tusenvis av Liverpool-tilhengere slapp ikke inn på stadion for å se gigantkampen. Kaoset førte til farlige situasjoner, og fransk politi fikk siden mye kritikk for bruk av tåregass utenfor arenaen.

Franske myndigheter – med innenriksminister Gérald Darmanin i spissen – la tidlig skylden på de britiske supporterne og et stort omløp av falske billetter. Senere gikk man tilbake på disse uttalelsene, og Lafon understreket onsdag at fansen ikke kunne bebreides.

– Det var ikke antall personer på stadionområdet som førte til problemene, sa han på en pressekonferanse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige måned la polititoppen Didier Lallement seg flat og erkjente at Paris-politiet hadde gjort feil. Det gjorde han i en høring i det franske senatet.

– Det er åpenbart en fiasko. Jeg er den eneste operative lederen for offentlig orden i Paris, og jeg påtar meg derfor det fulle ansvaret, sa han.

Real Madrid vant finalekampen 1-0.