Russisk NHL-keeper sendt til militærleir

Ivan Fedotov er sendt til en militærleir i Murmansk for å ha unnlatt å gjennomføre verneplikten.
Ivan Fedotov er sendt til en militærleir i Murmansk for å ha unnlatt å gjennomføre verneplikten. Foto: Matt Slocum / File / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

NHL-keeperen Ivan Fedotov (25) er blitt sendt til en militærleir i Murmansk etter at han ble pågrepet for ikke å ha gjennomført verneplikten, ifølge Meduza.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det russiske uavhengige nettstedet, som er basert i Latvia, skriver at Fedotovs advokat Alexej Ponomarev bekrefter at klienten er sendt til Murmansk. Det er nær norgesgrensen til Kirkenes.

Fedotov ble for noen dager siden arrestert i hjemlandet Russland med mistanke om å ha unnlatt å gjennomføre verneplikten. Like etter arrestasjonen ble han syk og måtte legges inn på sykehus. Ponomarev opplyser at han ikke vet noe om den nåværende helsetilstanden til Fedotov.

Ifølge medier risikerer 25-åringen to års fengsel. Keeperen signerte i mai en kontrakt med NHL-klubben Philadelphia Flyers. Da hadde han spilt en sesong i CSKA Moskva, noe påtalemyndigheten bruker som en begrunnelse for arrestasjonen.

De mener at han med spill for hovedstadsklubben er «medlem» av militæret, etter som at klubben historisk sett har hatt tette bindinger til hæren.

Fedotov har ifølge Meduza hevdet at han ikke har gjennomført verneplikten som følge av rygg- og fotproblemer.