Hauger-rival får fullføre sesongen tross rasistisk uttalelse: Formel 2 reagerer på avgjørelsen

Formel 2-fører Jüri Vips har fått sin kontrakt som en del av juniorprogrammet til Red Bull terminert som følge av en etterforskning av en rasistisk ytring. Han får likevel fortsette i Formel 2 for Hitech-laget.
Formel 2-fører Jüri Vips har fått sin kontrakt som en del av juniorprogrammet til Red Bull terminert som følge av en etterforskning av en rasistisk ytring. Han får likevel fortsette i Formel 2 for Hitech-laget. Foto: Nacho Doce / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jüri Vips (21) er kastet ut av Red Bulls juniorprogram etter å ha uttalt seg rasistisk, men kjører likevel videre for Hitech-laget i Formel 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser Hitech-sjef Oliver Oakes i en uttalelse onsdag. Avgjørelsen ble kjent dagen etter at Red Bull kuttet samarbeidet med estlenderen.

– Vi har diskutert dette nøye. Å la han få fullføre sesongen med Hitech, gir ham en mulighet til å vise hva slags person han er. Jeg har gjort det klart at det er helt uakseptabelt å bruke slikt språk, men jeg velger å gi ham en sjanse til å gjøre opp for seg, sier Oakes.

Vips ble 22. juni suspendert for å ha uttalt seg rasistisk under en strømmesending mens han spilte TV-spill.

Formel 2 reagerer på at Hitech lar Vips få fortsette. I en pressemelding påpeker ledelsen at avgjørelsen er «overraskende» og «ikke en vi ville ha tatt».

Vips er nummer sju i Formel 2-sammendraget, fire poeng bak Dennis Hauger. De to kjempet om å rykke oppover i Red Bull-systemet og med tiden få prøve seg i Formel 1. Der har Hauger fått en rival mindre.

Hauger og resten av F2-feltet konkurrerer til helgen på Silverstone-banen i England. Det er kvalifisering fredag, sprintløp lørdag og hovedløp søndag.