Formel 1-legenden Piquet beklager til Hamilton

Sju ganger Formel 1-mester Lewis Hamilton tok til motmæle da Nelson Piquets uttalelser ble gjort kjent tidligere denne uken. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB
Sju ganger Formel 1-mester Lewis Hamilton tok til motmæle da Nelson Piquets uttalelser ble gjort kjent tidligere denne uken. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre ganger Formel 1-vinner Nelson Piquet går onsdag ut og beklager til Lewis Hamilton for de rasistiske ytringene han kom med i et intervju i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg beklager av hele mitt hjerte til alle som alle som er blitt påvirket, inkludert Lewis, som er en fantastisk fører. Oversettelsene som florerer rundt i enkelte medier, er riktignok ikke korrekte. Diskrimineringen hører ikke under noen omstendigheter hjemme i Formel 1 eller samfunnet generelt, sier Piquet ifølge BBC.

Brasilianeren, som vant Formel 1 sammenlagt i 1981, 1983 og 1987, har fått massiv kritikk etter at uttalelsene hans ble offentliggjort i en podkast i hjemlandet tidligere denne uken. Piquet skal ha omtalt Hamilton som «neguinho» i en episode der et sammenstøt mellom Hamilton og Max Verstappen ble diskutert.

Nå avfeier han at uttalelsene var rasistisk motivert.

– Jeg ville aldri brukt de ordene jeg er blitt beskyldt for i enkelte oversettelser, og det ønsker jeg nå å oppklare, forteller Piquet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at uttalelsene ble gjort kjent for offentligheten, tvitret Hamilton følgende på egen profil tirsdag:

– Dette handler om mer enn språk. Disse gammeldagse tankegangene må endres og har ingen plass i sporten vår. Jeg har vært omringet av slike holdninger og vært et mål hele livet mitt. Det har vært god tid til å lære.