Klaveness går glipp av fysisk møte med migrantarbeidere

Fotballpresident Lise Klaveness ble hindret fra å reise til Qatar søndag. Mandag følger hun Uefas planlagte møter digitalt før hun setter seg på flyet.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Fotballpresident Lise Klaveness ble hindret fra å reise til Qatar søndag. Mandag følger hun Uefas planlagte møter digitalt før hun setter seg på flyet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndagens flytrøbbel gjør at Lise Klaveness ikke får med seg et planlagt møte med migrantarbeidere i Qatar. Hun skal følge mandagens sesjoner digitalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballpresidenten ble hindret på Gardermoen på grunn av problemer med dokumenter som skulle vært registrert digitalt.

NTB har fått oversikt over møteaktiviteten i Qatars hovedstad Doha. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) skal blant annet møte det qatarske fotballforbundet, VM-komiteen, Fifa og en arbeidsgruppe som jobber for hotell- og servicenæringen.

Senere er det også møte med representanter for migrantarbeidere.

Flere andre nasjoner vil også følge møtene digitalt, opplyste Klaveness til NTB søndag. Hun ønsker likevel å vise tilstedeværelse den siste dagen og reiser til Doha mandag ettermiddag.

– Vi ønsker å vise et stort engasjement. Vi mener Uefa-landene bør vise det, og det er en egenverdi at det er en engasjert Uefa-gruppe inn i dette, ikke bare for Qatar-saken, men generelt. Da må man «walk the talk» selv om det er én dag.

– Det er et stort poeng at landene tar seg bryet med å komme fysisk. Da må vi gjøre det selv òg. Det har vi vært opptatt av i Uefa-gruppen hele veien.