Marerittet fortsetter for Vålerenga – sju strake seriekamper uten seier

Dag-Eilev Fagermo måtte se Vålerenga gå på nok et tap i Eliteserien. Foto: Terje Pedersen / NTB
Dag-Eilev Fagermo måtte se Vålerenga gå på nok et tap i Eliteserien. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tobias Lauritsen og Leopold Wahlstedt sørget for at Vålerenga-krisen fortsatte da Odd vant 1-0 søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De blir triste når vi klarer å tape hjemme for andre gang på rad. Vi klarer ikke å score mål. Vi er veldig ineffektive. I forhold til hva vi skaper, skal det ikke gå an å ikke score mål, svarer Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo på spørsmål fra Discovery om hvordan de 90 minuttene søndag kveld var.

Vålerenga hadde ikke vunnet en eliteseriekamp på 50 dager før de fikk besøk av Odd søndag kveld. Oslo-klubben startet klart best med store sjanser av Osame Sahraoui, Henrik Udahl, Amor Layouni og Petter Strand.

Layouni kom nærmest da han og Henrik Bjørdal kombinerte seg fint inn i boksen, og svensken fikk fyrt av alene med keeper. Leopold Wahlstedt var våken i Odd-buret og fikk parert ballen unna.

Vålerenga-laget måtte dermed gå i garderoben på stillingen 0-0.

– Det er den mest slitsomme omgangen jeg har spilt i livet, tror jeg. Jeg har vært ute lenge med skade. Jeg synes vi spiller bra og kommer til flere gode sjanser, sa Layouni i pausen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Layouni startet sin første kamp for Oslo-klubben siden 1-5-tapet borte mot Bodø/Glimt 18. april.

Lauritsen på hodet

Etter hvilen var det gjestene som kom best ut. Espen Ruud slo ballen inn mot bakerste stolpe, hvor Tobias Lauritsen var fullstendig overlegen i duellen foran mål, og nikket inn ledermålet.

Vålerenga fortsatte å presse på hvor både Vegar Hedenstad, Strand, Seedy Jatta og Tobias Christensen fikk fyrt av, men Wahlstedt fungerte som en levende vegg i Odd-buret. Strand fyrte også av et skudd i stolpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var fantastisk. Jeg har to kamper på Intility og to seiere. En bra dag på jobb. Vi har ikke fått så mange poeng som vi kanskje fortjener, så det å ta tre poeng er fantastisk, sa Wahlstedt etter å ha blitt kåret til banens beste.

Keeperen forteller også at han donerer pengepremien til Pridebevegelsen som følge av skytingen i Oslo natt til lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krisestatistikk for VIF

Med søndagens tap forlenger Vålerenga rekken sin til sju strake kamper uten seier. Oslo-klubben er i fullstendig krise med kun 11 poeng på sine 12 kamper denne sesongen. Det holder kun til 14.-plass og er fire poeng unna nedrykksgrensen.

– Det er egentlig bare å sette et stort bilde av Wahlstedt i mål. Han er forskjellen på lagene i dag. Vi har mange sjanser, kanskje ti-tolv. Men når vi ikke klarer å sette noen av dem, blir det ingenting, sier Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation til Discovery.

Sist Vålerenga vant en kamp i Eliteserien var 3-1-seieren borte mot Sandefjord 8. mai. Siste hjemmeseier var 24. april, hvor de vant 1-0 over Jerv.

Odd sikret sin tredje strake borteseier i Eliteserien og klatrer opp til 10.-plass på tabellen.