Nesten en million stjålet i innbrudd hos NBA-stjerne

Noen stjal 100.000 dollar i kontanter, tilsvarende en knapp million kroner, fra boligen til den tidligere NBA-stjerna Vince Carter (til høyre), her fotografert i 2020, i helga. Carters kone og to sønner var hjemme da innbruddet fant sted. Foto: Phelan M. Ebenhack / AP / NTB
Noen stjal 100.000 dollar i kontanter, tilsvarende en knapp million kroner, fra boligen til den tidligere NBA-stjerna Vince Carter (til høyre), her fotografert i 2020, i helga. Carters kone og to sønner var hjemme da innbruddet fant sted. Foto: Phelan M. Ebenhack / AP / NTB Foto: NTB

Nesten 100.000 dollar ble stjålet i et innbrudd hos den tidligere basketballstjerna Vince Carter (45) i Atlanta i helga. Carters kone og barn var hjemme.

To våpen og mer enn 16.000 dollar, knappe 159.000 kroner, ble funnet igjen utenfor den 900 kvadratmeter store boligen, som ligger i nabolaget Buckhead i Atlanta. Carter fortalte politiet at pengene er fra en bag han oppbevarte 100.000 dollar i.

Ifølge Atlanta-politiet var kona Sondi Carter hjemme og på soverommet sammen med parets to sønner da hun hørte høye lyder rundt klokka 23.50 søndag kveld.

De tre gjemte seg deretter i et skap og ringte nødtelefonen og nabolagsvakta. Mens de gjemte seg, hørte de at noen gikk gjennom flere rom i andre etasje.

En mann ble sett mens han stakk fra åstedet i en svart SUV. Verken Sondi Carter eller barna ble skadd.

Utenfor boligen ble det funnet «et stort antall 100-dollarsedler på bakken» sammen med en gullfarget Desert Eagle-pistol og en svart Glock 26-pistol, ifølge politiet. Den førstnevnte tilhører Carter, mens etterforskerne antar at den andre tilhører gjerningspersonen.

Carter er den eneste spilleren som har spilt i den amerikanske basketligaen NBA i fire tiår. Han la opp i 2020 etter å ha spilt 22 sesonger. Han var blant ligaens største stjerner på 2000- og 2010-tallet og ble utvalgt til All Star-laget åtte ganger.