Skiskyting: IBU gjør store endringer for verdenscupen – VM-renn gir ikke lenger poeng

Marte Olsbu Røiseland viser fram den store glasskulen for sammenlagtseieren i verdenscupen for forrige sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Marte Olsbu Røiseland viser fram den store glasskulen for sammenlagtseieren i verdenscupen for forrige sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det internasjonale skiskytterforbundet har bestemt at VM-renn ikke lenger skal gi verdenscuppoeng. Målet er å styrke mesterskapet som egen konkurranse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Poengsystemet i verdenscupen endres også slik at vinneren av et renn får 90 poeng, i stedet for 60 som i dag. 2.-plass vil gi 75 poeng i stedet for 54 og treer får 60 poeng i stedet for 48. Som tidligere får de 40 beste poeng, foruten i fellesstart, hvor kun 30 løpere stiller til start.

I tillegg vil det ikke lenger være mulig å stryke løp i verdenscupsammendraget, og hvert løp blir dermed tellende.

De nye endringene vil ifølge Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) sørge for at utøvere som går glipp av et renn på grunn av sykdom, fortsatt kan ha muligheten til å vinne sammenlagtkula.

Samtidig vil premiepengene fra VM og IBU-cupen bli endret slik at flere utøvere får en større andel av dem i en første fase fram til 2024, og at de deretter skal heves mot 2026.