Mol og Sørum tok sitt første VM-gull – medaljesamlingen «komplett»

Christian Sørum (t.v.) og Anders Mol jublet for VM-seier søndag. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB
Christian Sørum (t.v.) og Anders Mol jublet for VM-seier søndag. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum slo brasilianske Vitor Felipe/Renato Lima i strake sett og vant VM for første gang i Roma søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mol og Sørum er regjerende OL-mestere og har fire strake EM-titler, men VM-gullet har hittil manglet for mesterduoen. Søndag sikret de seg det siste som manglet i medaljesamlingen med strålende spill mot Vitor og Renato. Fra før har de i tillegg to seirer i verdensserien.

Det eneste duoen mangler å vinne sammen er norgesmesterskapet. Det var Sørum rask med å nevne i seiersintervjuet. Mol vant NM i 2017 sammen med Mathias Berntsen.

– Det er helt fantastisk. Jeg har aldri vunnet NM, så jeg må vinne det først for å ha vunnet alt, sa en smilende Sørum og la til:

– Dette har vært drømmen vår hele tiden, og det å gjøre det foran så mange folk er fantastisk.

Det ble norsk seier med settsifrene 21-15, 21-16. Søndagens oppgjør var det tredje på rad mot brasiliansk motstand for det norske laget, men heller ikke Felipe og Renato kunne stoppe det norske seierstoget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil vinne så mange som mulig. Det er vår drøm å vinne titler og hjelpe folk til å starte med denne fantastiske sporten, sa Mol.

Ryggtrøbbel

Den brasilianske finaleduoen er relativt nykomponert. De spilte sin første turnering sammen i mai i fjor og innehar 11.-plassen på verdensrankingen. De har likevel aldri vunnet en turnering sammen.

Sørum slet med ryggproblemer i forkant av turneringen, men sammen med Mol har han spilt godt og sett pigg ut. Det gjorde han også i finalen.

Det første settet åpnet jevnt der det norske laget lå under fram til Mol blokket inn 7-5-ledelse. Det norske laget er svært gode å holde på ledelser, og da de gikk opp til 12-8 var det i praksis avgjort. Den norske duoen ga ikke fra seg forspranget og vant 21-15.

Parademarsj

Felipe var til tider god i forsvar, men han måtte se seg slått ved flere anledninger etter godt norsk angrepsspill. Til slutt ble det en komfortabel seier i det første settet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sett nummer to ble det norsk drømmestart med 4-1-ledelse. Etter hvert hadde den bygget seg opp til 12-6. Den brasilianske duoen ble til tider overkjørt og ga bort flere enkle poeng.

Til slutt ble det en parademarsj for den norske duoen, som feiret godt da VM-gullet var sikret. For tre år siden ble det norsk VM-bronse etter tap i semifinalen. Søndagens finaleseier sørget for historiens første norske VM-gull.