Gruskongen best igjen – Nadal utklasset Ruud i Roland-Garros-finalen

Rafael Nadal lot seg ikke hemme av fotskaden og vant klart nok en gang på rødgrusen i Paris. Foto: Michel Euler / AP / NTB
Rafael Nadal lot seg ikke hemme av fotskaden og vant klart nok en gang på rødgrusen i Paris. Foto: Michel Euler / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Casper Ruud yppet seg tidvis, men ble slått grundig av idolet Rafael Nadal i sin første Grand Slam-finale i tennis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nadal dominerte kampen og vant med settsifrene 6-3, 6-3, 6-0. Det var spanjolens 14. finaleseier på like mange forsøk i Roland-Garros og den åttende med triumf i løpet av tre sett.

En fotskade har hemmet tidenes mestvinnende herrespiller i Grand Slam i lengre tid, men det var ingen tegn på at det preget ham i kampen mot Norges tennisyndling.

Nadal satte standarden med å vinne de to første gamene, og selv om Ruud noterte to servebrudd og ledet 3-1 i annet sett, var 23-åringen aldri skikkelig nær å true spanjolens seier.

36-åringen fra Mallorca var klart best også mot slutten og vant de elleve siste gamene i finalen.

Best

I åpningssettet var Nadal foran hele veien, og han vant 6-3 med solid serving etter at Ruud omsider holdt egen serve og hadde redusert til 2-4 og 3-5.

I sett to maktet nordmannen å skape spenning, og han høstet jubel fra tribunen i Paris da han brøt Nadals serve til 3-1-ledelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men i gamene som fulgte hevet Nadal nivået skikkelig, og han vendte settet til 4-3 takket være to strake servebrudd.

Nadal vant også det påfølgende gamet etter kampens første serveess, og han brøt til 6-3. Dermed var Ruud-håp brått snudd til en bortimot umulig vei tilbake for nordmannen.

Flest

Etter søndagens seier er Nadal oppe i 22 Grand Slam-titler – to flere enn Novak Djokovic og Roger Federer. På grusen i Paris har han dominert ofte siden han vant sitt første trofé der som 19-åring i 2005.

Han viste fram sin rutine og kvalitet da han freste av gårde til 6-0-seier i det som ble det avgjørende settet mot Ruud.

Nordmannen slo hardere enn motstanderen, men gjorde også flere upressede feil, slo færre vinnere og hadde svakere uttelling ved nettet enn motstanderen.

Ruud hadde en drøm om å utfordre sitt store idol i sin største kamp i karrieren, men han må vente en stund til på sin første Grand Slam-pokal.