Vanvittig snuoperasjon ga norsk 3-2-seier over Kroatia – har EM-skjebnen i egne hender

Erik Botheim (i midten) scoret for Norge i kampen mot Kroatia fredag. Foto: Annika Byrde / NTB Foto: NTB

Det så lenge ut til at Norges U21-gutter skulle tape for Kroatia, men overtidsmål fra Jesper Daland og Jørgen Strand Larsen sikret en svært viktig 3-2-seier.

Med det er Norge ett poeng bak Kroatia med to kamper igjen å spille. Blir det norske seirer over Finland og Aserbajdsjan, blir det EM-spill på Norges U21-lag neste sommer. Kroatia har en kamp igjen å spille og har ikke skjebnen i egne hender.

Kroatia gikk opp i både 1-0 og 2-1, men på overtid snudde Norge kampen. Den siste scoringen fra Strand Larsen kom fem minutter på overtid. Nederland-proffen fikk åpent mål på bakerste stolpe og gjorde ingen feil.

Fire minutter før hadde Daland stanget inn utligningen.

Luka Sucic sendte kroatene i ledelsen etter kun fem minutters spill, før kaptein Erik Botheim utlignet en halvtime senere med en flott stupheading. Etter 80 minutter satte Roko Simic inn 2-1 på en flott pasning fra Sucic.

Etter mye Norge-press fikk de til slutt uttelling da Daland og Strand Larsen sendte laget til himmels.