Skårdal blir fartstrener for alpinkvinnene

Atle Skårdal blir norsk alpintrener etter mange år i FIS. Foto: Erlend Aas / NTB.
Atle Skårdal blir norsk alpintrener etter mange år i FIS. Foto: Erlend Aas / NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Skiforbund har hentet inn tidligere sjef for herrealpinistene og mangeårig FIS-renndirektør Atle Skårdal (56) som fartstrener for kvinnene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kunngjorde skiforbundet under onsdagens presentasjon av neste års alpinlandslag. Skårdal vender tilbake til treneryrket etter 17 år i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

Der jobbet han først som renndirektør for kvinnene, mens han siden har vært teknisk ekspert med ansvar for skadeforebyggende arbeid, fluorforbud og alpint under OL i Kina.

– Det er 17 år siden sist jeg var i Norge og jobbet med landslaget, så jeg ble veldig glad da teamet ringte og kom med tilbudet. Jeg trengte ikke så veldig lang betenkningstid, sa Skårdal da han ble intervjuet på videolink under arrangementet i Oslo.

– Det er et veldig spennende lag å gå inn i, både på herre- og damesiden. Jeg går løs på oppgaven med stor motivasjon, fortsatte den rutinerte alpinprofilen.

Skårdal var landslagssjef for de norske herrealpinistene fra 2000 til 2005. Før det var han selv en suksessrik alpinist med to VM-gull i super-G og VM-sølv i utfor, samt sju verdenscupseirer. Telemarkingen har også vært alpinekspert på NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han tror erfaringen fra mange roller i sporten kan komme godt med når han igjen skal begi seg ut på en trenerjobb.

– Jeg har tilbrakt et helt liv i alpinmiljøet, og jeg har vært innom de fleste rollene og områdene i sporten. Jeg tar med meg ganske mye derfra, jeg kjenner utøverne litt og jeg føler at jeg kan bidra med mye når det gjelder fart.