Tap for Norges G19-landslag mot Ukraina i EM-kvalifiseringen

Tobias Gulliksen scoret for Norges G19-landslag, men det endte med tap for Ukraina. Foto: Mats Torbergsen / NTB Foto: NTB

Norges G19-landslag fikk en dårlig start på eliterunden i EM-kvalifiseringen med 2-3-tap for Ukraina onsdag. Nå venter kamper mot Serbia og Nederland.

Eliterunden er siste hinder på veien til G19-EM for Norge og spilles i Rotterdam i Nederland.

Norge åpnet kampen best og var nær ved å ta ledelsen like før pause da Manchester United-talentet Isak Hansen-Aarøen skjøt like utenfor etter 44 minutter.

I stedet var det Ukraina som skulle gå i føringen like etter hvilen. 17 år gamle Nikolai Søyset Hopland syndet i egen 16-meter forårsaket kampens første straffespark. Jegor Jarmoljuk gjorde ingen feil fra elleve meter.

Etter en drøy times spill fikk Norge et straffespark, som Tobias Gulliksen satt sikkert i mål.

Etter 73 minutter pekte dommeren på straffemerket igjen til Ukraina. Denne gangen ble forsøket til Jarmoljuk reddet av Magnus Ree via stolpen og ut, men Marko Sapuga scoret på returen.

Ukraina økte til 3-1 etter 87 minutter, før Christos Zafeiris reduserte på overtid, men Norge klarte ikke å hindre tap.

Neste kamp for Norge er mot vertsnasjonen Nederland på lørdag. Førstkommende tirsdag spilles siste kamp i gruppen mot Serbia.