Uefa hevder flere tusen fans hadde kjøpt falske billetter til CL-finalen

Fans klatrer på gjerdene rundt Stade de France under kaoset som utspilte seg i forbindelse med Champions League-finalen. Foto: Christophe Ena / AP / NTB
Fans klatrer på gjerdene rundt Stade de France under kaoset som utspilte seg i forbindelse med Champions League-finalen. Foto: Christophe Ena / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uefa vil granske kaoset under Champions League-finalen sammen med fransk politi og myndighetene. De hevder fans med falske billetter skapte kaoset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finalen i Champions League mellom Real Madrid og Liverpool ble utsatt i 36 minutter. Det ble brukt tåregass mot fansen, melder flere medier og folk på Twitter som var til stede.

Uefa bekrefter også at politiet tok i bruk tåregass mot fansen. Flere fans sa de ikke slapp inn selv om de hadde billetter.

– I oppbyggingen til kampen ble portene på Liverpool-fansens side blokkert av tusenvis av fans som hadde kjøpt falske billetter, skriver Uefa i en uttalelse.

– Uefa har sympati med dem som ble rammet av dette og vil granske saken umiddelbart sammen med fransk politi og myndigheter, samt med det franske fotballforbundet, heter det i uttalelsen.

Etter at dommeren blåste av finalen, som endte med 1-0-seier til Real Madrid, stilte opprørspoliti seg opp foran seksjonen der Liverpool-fansen satt.

Den engelske klubben skriver i en uttalelse at den er veldig skuffet over det som skjedde ved portene til Stade de France.

– Dette er den største kampen i europeisk fotball og supportere burde ikke måtte oppleve de scenene vi har sett i kveld. Vi har offisielt bedt om en formell granskning av hva som skapte disse uakseptable problemene, skriver Liverpool.