Gjelden øker for Manchester United før sesong uten mesterligaspill

Forrige sesong Manchester United endte på sin laveste poengsum siden Premier League startet i 1992.
Forrige sesong Manchester United endte på sin laveste poengsum siden Premier League startet i 1992. Foto: Jon Super / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester United økte omsetningen i første kvartal, men manglende mesterligaspill neste sesong vil naturligvis påvirke regnskapet fremover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uniteds omsetning for årets første kvartal var på 152,8 millioner pund, som tilsvarer 1,84 milliarder kroner. Det er 29,2 prosent mer enn tilsvarende kvartal i fjor.

I slutten av mars hadde klubben en gjeld på 495,7 millioner pund, som er en økning på 11,8 prosent det siste året. Summen tilsvarer snaut seks milliarder kroner.

Gjeldsøkningen inkluderer kredittfasiliteten som United har brukt for å ha «finansiell fleksibilitet». Den langsiktige, amerikanske gjelden er uendret, skriver Manchester Evening News.

Til tross for gjeldsøkningen deles det ut utbytte til aksjonærene 24. juni. Utbyttet per aksje er ni amerikanske cent (0,86 kroner), ifølge BBC.

Kvartalsrapporten kommer kun dager etter at United endte på 6.-plass i Premier League. Dermed uteblir rødtrøyene fra mesterligaen neste sesong, noe som betyr vesentlig lavere inntekter. Istedenfor blir det spill i europaligaen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har åpenbart vært en skuffende sesong for herrenes førstelag. Det arbeides med dette, og det ledes av fotballdirektør John Murtough og vår nye manager Erik ten Hag, sier administrerende klubbdirektør Richard Arnold.

ESPN skriver at selv om klubben har penger til spillerkjøp i sommer, opplyser kilder i klubben til sportskanalen at alle utgifter blir nøye vurdert.