Barcelona til cupfinale – kan vinne for niende gang

Barcelona slo Real Madrid onsdag og er klar for cupfinale. Foto: Joan Monfort / AP / NTB Foto: NTB

Barcelona-kvinnene vant El Clásico-oppgjøret mot Real Madrid 4-0 og er klar for finale i den spanske cupen. De har seiret i fire av de fem siste årene.

Ingrid Syrstad Engen spilte hele kampen for Barcelona, mens Caroline Graham Hansen ikke var i troppen på grunn av en skade i foten.

Lieke Martens sendte Barcelona i føringen etter 13 minutter. Nederlenderen var først på et innlegg og bredsidet ballen kontrollert i lengste hjørne.

I 2. omgang scoret først Aitana Bonmatí før Mariona Caldentey langt på vei avgjorde kampen etter 52 minutter da hun stanget ballen i mål. Asisat Lamina Oshoala la på til 4-0.

Barcelona er mestvinnende i cupen med sine åtte seirer. De vant for første gang i 1994, før det ble et opphold på 17 år til neste triumf. I finalen blir Huelva siste hinder mot den tredje tittelen på rad. Barcelona vil være enorme favoritter mot laget de har slått de siste sju gangene med 33-0 i målforskjell.

Finalen spilles søndag i Alcorcón utenfor Madrid.

Barcelona gikk ubeseiret gjennom ligaen på vei mot en overlegen tittelfeiring. Forrige helg ble drømmen om å forsvare mesterligagullet knust da de tapte 1-3 for Lyon i finalen.