Thomas Ulsrud er død

Thomas Ulsrud under curlingkampen mellom Norge og Sverige i vinter-OL i Pyeongchang.
Thomas Ulsrud under curlingkampen mellom Norge og Sverige i vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Artikkelen fortsetter under annonsen

Curlinglegenden ble 50 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Thomas Ulsrud er død etter lengre tids kreftsykdom. Det skriver VG.

– Jeg synes han var en helt unik fyr. Alltid positiv og optimistisk. Han brydde seg om andre og ville alle vel. Han hadde ikke en eneste uvenn. Middagen sto alltid klar når jeg kom hjem, så sant han ikke var ute og reiste med curlingen, sier kona Elin Grødal til VG.

Paret har sønnen Jesper (20) sammen.

Ulsrud døde hjemme. Grødal sier til VG at ektemannen til sin siste dag var hundre prosent sikker på at han kom til å bli frisk, og at han derfor ikke ville fortelle offentligheten om sykdommen.

Dette var curlingspilleren Thomas Ulsrud

  • Født i Oslo 21. oktober 1971 (50 år)
  • Klubb: Snarøen
  • Rolle: Skip
  • Meritter: 1 VM-gull (2014), 2 EM-gull (2010, 2011), 1 OL-sølv (2010), 1 VM-sølv (2015), 6 EM-sølv, 3 VM-bronse, 3 EM-bronse.
  • 3 OL-deltakelser (2010, 2014, 2018)
  • Tok bronse i junior-VM i 1988.
  • Aktuell: Døde tirsdag etter lengre tids kreftsykdom.
(NTB)

Han fikk kreftdiagnosen i desember 2020.

Trulsen: – Har betydd veldig mye

Thomas Ulsrud var skip da Norge tok sølv i OL i Vancouver i 2010, og igjen da de norske gutta ble verdensmestere i 2014.

– Thomas har betydd veldig mye for oss innen curling i Norge. Han var vårt ansikt utad i mange år. Han er vel den beste curlingspilleren vi har hatt her i landet, sier sportssjef i curlingforbundet, Pål Trulsen, til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trulsen ble OL-mester i 2002.

Fargerikt varemerke

– Thomas var nok også den curlingspilleren som tok sporten til et nytt nivå her i landet. Han solgte unna businessen sin og satset på curling på heltid. Han var også veldig populær i miljøet fordi han snakket med alt og alle. Thomas var ikke opptatt av hvem de var og hva de hadde gjort, sier Pål Trulsen.

– Thomas ønsket ingen oppmerksomhet rundt sykdommen, men han så på sykdommen som en curlingkamp. Han satset på å vinne den, sier Trulsen.

Som skip var han førende når det gjaldt de fargerike buksene lagene hans benyttet under mesterskap. De ble et varemerke for team Ulsrud.