Sjakk: Ding sendte Carlsen ut i semifinalen

Magnus Carlsen røk ut i semifinalen tirsdag. Foto: Torstein Bøe / NTB
Magnus Carlsen røk ut i semifinalen tirsdag. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kinesiske Ding Liren vant det avgjørende partiet i semifinaleduellen i Champions Chess-turneringen mot Magnus Carlsen tirsdag og slo ut nordmannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ding og Carlsen hadde begge halvannet poeng etter tre av fire hurtigsjakk-partier i tirsdagens semifinale. I det fjerde falt avgjørelsen.

Der hadde Ding hvite brikker, og kineseren spilte meget godt. Stillingen i partiet ble etter hvert svært komplisert, og en periode vippet den mellom et solid Ding-overtak og noe Carlsen kunne redde til remis.

Til slutt hadde imidlertid kineseren festet et så solid grep på partiet at Carlsen måtte kapitulere.

Fair med Ding-seier

– Det har vært mange matcher mot Ding generelt. Den forrige var veldig, veldig jevn og bikket min vei. Denne gangen bikket det hans vei, sa nordmannen til TV 2 etterpå.

– Det er selvsagt skuffende. Både at jeg ikke klarer å bruke sjansene mine i det tredje partiet, og at jeg gjør en ubegripelig posisjonell feil i det siste partiet, fortsatte han.

Carlsen var tydelig på at Ding fortjente seieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er alltid surt å ikke få det til slik jeg ønsker, men er det en jeg skal tape for, er det fair at det er han, sa Carlsen.

Med seieren sikret Ding finalebilletten med to og et halvt poeng mot den norske verdensmesterens halvannet.

Norway Chess neste

I finalen møter han enten nederlandske Anish Giri eller indiske Rameshbabu Praggnanandhaa.

Neste oppgave for Magnus Carlsen blir Norway Chess. Den turneringen starter i neste uke.

– Det blir veldig spennende. Der er det et helt annet felt, sa Carlsen tirsdag, vel vitende om at han også skal spille langsjakk i turneringen på hjemmebane.

Verdensmesterens motstandere i Norway Chess er Richard Rapport (Ungarn), Wesley So (USA), Shakhriyar Mamedyravov (Aserbajdsjan), Anish Giri (Nederland), Teymur Rajabov (Aserbajdsjan), Viswanathan Anand (India), Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike), Veselin Topalov (Bulgaria) og Wang Hao (Kina).