Eierne sprøyter inn 1,8 milliarder i Tottenham

Tottenham og Antonio Conte får mer penger av eierne.
Tottenham og Antonio Conte får mer penger av eierne.  Foto: Joe Giddens/PA via AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eierskapet i den engelske fotballklubben Tottenham stiller 1,8 milliarder kroner til rådighet for å tilfredsstille manager Antonio Contes krav om nye spillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham bekrefter kapitalinnskuddet på sine nettsider tirsdag.

London-klubben sikret seg spill i mesterligaen til høsten ved å knipe fjerdeplassen i Premier League denne sesongen. Manager Conte har brukt mye av sin tid i klubben på å understreke viktigheten av at styreformann Daniel Levy gir ham økonomisk handlingsrom til å signere «viktige spillere».

Italieneren har kontrakt med Tottenham ut neste sesong. Han har så langt ikke signert noen avtale som binder ham til London-klubben på lengre sikt.

Mer fleksibilitet

Pengene som nå sprøytes inn i klubben må sees som et grep for å tilfredsstille managerprofilen.

Klubbens største eier, ENIC, opplyser at pengene gjøres tilgjengelig for å skape større finansiell fleksibilitet på og utenfor banen.

Pengene er Tottenhams overskudd fra den første hele sesongen der fansen har vært tilbake på klubbens nye arena etter koronapandemien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ventet at tidligere Chelsea- og Inter-sjef Conte, som erstattet sparkede Nuno Espírito Santo i managerstolen i november, skal møte klubbledelsen senere denne uken for å diskutere egen framtid.

Vil ha forbedring

Tottenhams fotballdirektør Fabio Paratici skal også ifølge rapportene fly til Italia for å snakke med Conte om seks potensielle signeringer.

– Vi må forbedre oss mye, sa Conte etter sesongavslutningen mot Norwich. Der vant Tottenham 5-0.

– Neste sesong blir Premier League veldig vanskelig for alle lag. Med fem innbyttere kan du endre en kamp, fortsatte Tottenham-sjefen og hintet om at han må ha gode folk også på benken.