Drømmetreff og overtidsmål da Haugen reddet AaFK

Aalesunds Sigurd Haugen jubler etter å ha scoret et drømmemål som ga 1-1 mot Sarpsborg. Senere la han på til 2-1. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Et lekkert treff og et overtidsmål gjorde Sigurd Haugen til redningsmann for Aalesund. Det ble 2-1 over Sarpsborg tross keepertabben til Sten Grytebust.

Haugen står nå med fem mål og to assist på sju kamper. Spissen med en fortid i Odd, Sogndal og Union Saint-Gilles i Belgia blomstrer for Aalesund denne sesongen.

Han avgjorde kampen med to mål. Det siste kom i overtiden.

Les alt om Eliteserien her

– Det var helt konge. Det er utrolig mye enklere å restituere på tre dager når du vinner på overtid sånn som dette. Det smakte utrolig godt, sa Haugen til Discovery.

Haugen sa han skulle smile hele veien hjem til Ålesund og se seiersmålet 100 ganger i løpet av kvelden. Etter 2-1-målet feiret han med å kaste trøya i Østfold-sola.

– Det var tungt og varmt her ute. I dag synes jeg vi er profesjonelle og gjennomfører en bra bortekamp, sa han.

Tabbestart

Sarpsborg har imponert i sesongåpningen og gikk offensivt til verks på eget gress. AaFK-keeper Grytebust spilte rollen som helt og syndebukk i åpningsminuttene.

Først reddet han mesterlig da Ngouali kom alene gjennom etter bare to minutter. Så var det en helt annen Grytebust som viste seg et kvarter senere.

Guillermo Molins fyrte av et skudd fra skrå vinkel. Skuddet var ikke hardt og gikk rett på Grytebust. Likevel klarte ikke keeperen å redde. Ballen trillet i mål mellom beina hans.

AaFK svarte med en gang og hevet laget. Det skapte flere farligheter. Spiss Haugen tok ansvar etter 34 minutter. Han løp gjennom hele hjemmeforsvaret fram til 16-meteren og sendte ballen opp i motsatt kryss.

Avgjorde på overtid

Drømmemålet så ut til å bli det siste i kampen. Begge lag hadde gode muligheter etter pause, men først på overtid ble det avgjort. Da var det igjen Haugen som steg fram. Han kriget ballen i mål i en duell inne i feltet.

– Det var litt unødvendige balltap. De var farlige på kontringer og da kommer det mål til slutt, sa Simen Vidtun Nilsen, som ble kastet inn i Sarpsborg-målet et kvarter før kampstart.

Aalesund er oppe på 6.-plass med 12 poeng på åtte kamper, mens Aalesund er på plassen bak med 10 poeng på sju kamper.

I neste runde skal Sarpsborg opp mot Molde i en ny hjemmekamp. AaFK tar imot Jerv.