Verstappen utnyttet Leclerc-stopp – vant i Barcelona

Max Verstappen kjørte inn til Formel 1-seier i Barcelona søndag. Foto: Joan Monfort / AP / NTB
Max Verstappen kjørte inn til Formel 1-seier i Barcelona søndag. Foto: Joan Monfort / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Max Verstappen gikk fra frustrasjon til glede i Spanias Grand Prix. Han tok sin tredje strake Formel 1-triumf etter at Charles Leclerc brøt fra tetposisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag ble det nok et drama i Formel 1-toppen. Leclerc ledet klart før han på den 27. runden mistet motorkraft og måtte gi opp løpet nord for Barcelona. Det utnyttet hans argeste rival.

Verstappen tok føringen for siste gang med 17 runder igjen og kontrollerte inn årets fjerde seier på seks forsøk. Sergio Pérez sørget for dobbeltseier til Red Bull. Med prestasjonen tettet Verstappen en 19 poengs luke og tok seg forbi Leclerc i VM-sammendraget. Tittelforsvareren er nå foran med seks poeng.

Leclerc vant lørdagens kvalifisering og startet hovedløpet i beste startposisjon. I Barcelona pleier mannen i «pole» å holde unna til seier, men slik ble det ikke i år.

Ferrari kunne ikke gjøre noe med bilen til Leclerc da han kom til depotet med motorproblemer. Etterpå sa han at det ikke hadde vært antydninger til trøbbel i forveien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verstappen fikk også tidlig sin dose med frustrasjon. Nederlenderen falt ned fra 2.- til 4.-plass da han bommet i en sving og havnet i grusen. Han kom seg etter hvert forbi lagkamerat Pérez etter en stallordre, men slet lenge med å ta seg foran George Russell (Mercedes).

I tillegg var Verstappen tydelig irritert over lagradioen. Flere ganger fungerte ikke bakvingen og dens DRS-funksjon som den skulle i hans forsøk på forbikjøring.