Målløs generalprøve for Real Madrid før mesterligafinalen

Verken Karim Benzema eller lagkameratene i Real Madrid fikk ballen i mål i serieavslutningen mot Betis, som også var lagets generalprøve før mesterligafinalen. Her er Benzema i duell med Youssouf Sabaly. Foto: Jose Breton, AP / NTB Foto: NTB

Real Madrid gnistret på ingen måte en drøy uke før mesterligafinalen mot Liverpool. Den spanske seriemesteren fullførte sin hjemlige sesong med 0-0 mot Betis.

I oppgjøret mellom seriemester og cupmester sto de to lagene æresvakt for hverandre før avspark, til varm applaus fra publikum.

Marcelo fikk en varm hyllest i sin siste hjemmekamp. Han ble møtt av stående applaus da han kom inn, og han fikk kapteinsbindet fra Karim Benzema.

– Det er en av fotballens store som tar farvel, en av verdens beste backer, sa trener Carlo Ancelotti.

Isco ble også hedret, men det var ingen plass i troppen for Gareth Bale, som også er på utløpende kontrakt.

– Han ville si farvel til fansen, men han var ikke klar for kamp. Han har en siste sjanse, for jeg tror Bale blir klar til mesterligafinalen, sa Ancelotti.

Store sjanser

I en ellers sjansefattig kamp hadde hovedstadslaget en kjempesjanse til å ordne sin 27. seier på 38 seriekamper da Karim Benzema og Rodrygo kom til en gigantisk dobbeltsjanse i det 51. minutt, men gjestene sto imot.

Dani Carvajal ble spilt fram på kanten og slo skrått ut til Benzema, som fra god posisjon fyrte løs, men keeper Rui Silva sto i veien. Returen gikk til Rodrygo, men hardt presset av Marc Bartra fikk han ikke avslutningen mellom stengene.

Sju minutter før full tid brystet Benzema med seg et Rodrygo-innlegg forbi en motspiller og skjøt fra hjørnet av femmeteren, men rett over mål.

Joaquin nær

I det 87. minutt kunne Betis ha avgjort kampen da Joaquin fikk ballen rett foran mål, men også hans avslutning strøk tverrliggeren. 40-åringen var blitt byttet inn til sin 600. La Liga-kamp.

I en annen kamp vant allerede nedrykksklare Levante 4-2 borte mot Rayo Vallecano.

Real Madrid møter Liverpool i mesterligafinalen på Stade de France nord for Paris lørdag 28. mai.