Ville gledesscener da Everton berget plassen

Michael Keane scoret det første målet da Everton vendte til 3-2-seier over Crystal Palace og berget plassen i Premier League. Foto: Jon Super, AP / NTB Foto: NTB

Everton lå under 0-2 ved pause, men vendte til 3-2-seier over Crystal Palace og berget plassen i Premier League. Det førte til kaotiske gledesscener.

Everton-reservene stormet inn på banen da Dominic Calvert-Lewin stupheadet inn vinnermålet på et frispark i det 85. minutt. Det gjorde også et hundretall tilskuere, og det tok flere minutter å rydde gressteppet slik at kampen kunne fullføres. Etter sju tilleggsminutter ble det banestorming igjen.

Måtte vinne

Everton måtte vinne for å sikre plassen før søndagens sesongavslutning, men etter første omgang så det ut til å gå mot en spennende helg for Frank Lampard og hans spillere.

Snaut halvveis i den første omgangen fikk Jean-Philippe Mateta masse rom foran mål og nikket inn Eberechi Ezes frispark til ledelse for gjestene fra London.

I det 36. minutt mistet Seamus Coleman ballen til Mateta, og flere mislykkede klareringsforsøk senere la Jordan Ayew på til 2-0.

Nytt håp

Michael Keane skapte nytt håp for publikum på Goodison Park da han reduserte i det 54. miniutt. Mason Holgate nådde et langt frispark inne i feltet og nikket skrått ut til Michael Keane, som dempet ballen og scoret med et elegant utsidespark.

Everton skapte ikke mye i minuttene som fulgte, men i det 75. minutt ble det 2-2. Coleman la inn fra høyre. Dele Alli tok ned ballen ved lengste stolpe og skjøt i en motspiller. Ballen spratt ut til Richarlison, som brukte en berøring før han scoret via en motspiller.

Så gikk det ti minutter til før publikum tok helt av. Innbytter Demarai Gray slo et innoverskrudd frispark fra høyresiden. Calvert-Lewis startet perfekt og kastet seg i full lengde slik at han fikk hodet på den og sendte den i nettet.

Mistet ledelsen

Burnley scoret først i bortekampen mot Aston Villa da Maxwel Cornet ble felt av Emiliano Buendia, og Ashley Barnes scoret på straffesparket.

Utligningen kom tidlig i den andre omgangen da Buendia fikk løpe uhindret inn i feltet og skyte på innlegg fra John McGinn. Avslutningen var ikke bedre enn av keeper Nick Pope kunne ha reddet.

Innbytter Wout Weghorst misset en kjempesjanse til å gi Burnley seieren, og laget får en svært spennende søndag.

En annen Burnley-innbytter, Matthew Lowton, ble utvist på tampen, bare noen minutter etter at han kom inn.

I torsdagens tredje hengekamp spilte Chelsea 1-1 mot Leicester og sikret i praksis tredjeplassen.