Klaveness-tur til Qatar utsatt

Fotballpresident Lise Klaveness har fått stor oppmerksomhet for sin kritikk mot VM-verten Qatar. Foto: Javad Parsa / NTB
Fotballpresident Lise Klaveness har fått stor oppmerksomhet for sin kritikk mot VM-verten Qatar. Foto: Javad Parsa / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballpresident Lise Klaveness og hennes Uefa-kollegaer får likevel ikke møte myndighetene og VM-komiteen i Qatar 17. mai, melder Fotball.TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I stedet planlegger Klaveness og øvrige representanter fra fotballnasjoner i Europa å besøke VM-vertslandet i slutten av juni. Det skyldes at qatarske myndigheter ikke har anledning til å møte dem 17. mai som planlagt.

– Vi møttes i går kveld i Uefa-gruppen og fikk vite at qatarske myndigheter og komiteen ikke kan treffe oss før i juni. Og da var vurderingen om man likevel skal reise nå for å treffe arbeidere og NGO-er (ikke-statlige organisasjoner). Vi ble enige om å ta et digitalt møte med NGO-ene i neste uke, og at vi heller drar i juni, for det er et stort poeng å møte myndighetene, sier Klaveness til Fotball.TV i forbindelse med Uefa-kongressen i Wien.

– Det ble et ganske markant flertall for å reise. Jeg er glad for at vi utsetter det til vi kan få treffe myndighetene. Vi må legge press på dem, og det bør skje på denne siden av sommeren, fortsetter den norske fotballpresidenten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klaveness har fått mye oppmerksomhet og stor støtte i Europa for å ha rettet kritikk mot Fifa og VM-arrangøren i Qatar under Fifa-kongressen i mars. Det har blant annet først til et samarbeid med Tysklands fotballforbund om finansiering av et senter for migrantarbeidere i Qatar.

VM-sjef Hassan Al-Thawadi var ikke blid på Klaveness under Fifa-kongressen og mente at hun burde ha kontaktet ham før hun holdt sin tale. I juni får de trolig en sjanse til å snakke sammen.