Homa vant PGA-turnering etter «utrolig birdie»

Max Homa feirer med caddien etter å ha vunnet helgens PGA-turnering i golf. Foto: Nick Wass, AP / NTB Foto: NTB

Max Homa holdt unna for Keegan Bradley og vant PGA-turneringen i Potomac, Maryland med to slag. Det var hans fjerde seier på PGA-touren.

– Dette er en spesiell dag for meg. Livet er bra for meg akkurat nå. Jeg spiller god golf og begynner virkelig å få troen på meg selv, sa 31-årige Homa. Han tok sin første PGA-seier i 2019 og vant ytterligere to turneringer i fjor.

– Jeg greide en utrolig birdie på 15. hull da jeg prøvde å unngå dobbeltbogey.

Han seiret i en turnering preget av kaldt og vått vær og sjenerende vind.

Bradley ledet før søndagens runde. Han duellerte lenge med Homa, men avsluttet med bogey og måtte nøye seg med delt 2.-plass med Matt Fitzpatrick og Cameron Young.

Mens Homa brukte 68 slag søndag, leverte Bradley en 72-runde.

– Jeg spilte ikke min beste golf. Jeg hadde gode perioder, men greide ikke å nytte sjansen jeg ga meg selv til å vinne, sa Bradley.

Australske Jason Day ledet på ti slag under par etter de to første dagene, men på den tredje runden raste den tidligere verdenseneren på listene da han slo ni slag over par. På søndagens siste runde gikk han på par og endte turneringen på ett slag under par på delt 15.-plass.

Viktor Hovland deltok ikke i turneringen som ble avviklet rett utenfor Washington. Han er tilbake i startfeltet til majorturneringen PGA Championship om ti dager.