Ingvild Flugstad Østberg bryter tausheten etter landslagsvrakingen

31-åringen medgir at hun fortsatt vil satse på langrennskarrieren. 

Ingvild Flugstad Østberg er ikke tatt ut på landslaget for neste sesong.
Ingvild Flugstad Østberg er ikke tatt ut på landslaget for neste sesong.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingvild Flugstad Østberg var ikke blant navnene da langrennslandslagene for sesongen 2022/2023 ble presentert tidligere denne uka.

Søndag kveld åpner hun opp om vrakingen i et innlegg på Instagram.

«Tusen takk for 14 fantastiske år på NSF landslag. Jeg har opplevd og oppnådd mer enn jeg noen gang hadde turt å drømme om! Det beste er allikevel alle menneskene jeg har blitt kjent med - til og med fått vennskap for livet», skriver Østberg.

Comeback

Hun gjør det likevel klart at hun ikke vil gi seg med langrenn.

«Veien videre blir annerledes og utfordrende, men jeg gleder meg til å jobbe hardt for å bli en enda bedre skiløper».

Østberg har gjennomgått noen svært trøblete sesonger. Hun hatt trøbbel med helsen og har ikke fått vært i aksjon så mye som hun skulle ønske. Blant annet har startnekt grunnet helseutfordringer ødelagt mye av skigåingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjøvik-jenta gjorde comeback i november, men det gikk ikke lang tid før hun igjen fikk startnekt. Problemet med forholdet mellom trening og næring stoppet Østberg for første gang i november 2019. Da fikk hun ikke godkjent helseattest.

Østberg gikk i vinter tre renn i verdenscupen, og samtlige av dem var på 10 kilometer (Ruka, Lillehammer og Davos). Hennes beste plassering var en åttendeplass.

Forandringer

Det blir en del utskiftninger på langrennslandslaget for kvinner neste sesong. Therese Johaug og Maiken Caspersen Falla har lagt opp, og trenerne Ole Morten Iversen og Ola Vigen Hattestad har valgt å fratre sine stillinger.

Skiforbundet jobber i disse dager med å finne nye trenere.

Dette er kvinnelandslaget i langrenn for neste sesong:

Helene Marie Fossesholm (Eiker), Ragnhild Haga (Åsen), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo), Julie Myhre (Byåsen), Mathilde Skjærdalen Myhrvold (Vind), Marte Skaanes (Strindheim), Ane Appelkvist Stenseth (Grong), Anna Svendsen (Tromsø), Heidi Weng (BUL), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes).