Russisk langrennsess slår tilbake mot kritikken: – Hadde dere virkelig ventet noe annet fra meg?

Veronika Stepanova sammen med Russlands president Vladimir Putin under en prisutdeling i forrige uke.
Veronika Stepanova sammen med Russlands president Vladimir Putin under en prisutdeling i forrige uke. Foto: Vladimir Astapkovich / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Veronika Stepanova (21) har fått masse tyn i langrennsmiljøet og sosiale medier etter at hun hyllet Vladimir Putin. Selv stiller hun seg uforstående til det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forrige uke ga Stepanova klar støtte til Russlands president i forbindelse med en prisutdeling i Kreml i Moskva. Der snakket hun varmt om Putin og at Russland har vokst seg til en «sterk, stolt og modig nasjon».

Videre antyder hun at Russland kommer til å vinne krigen i Ukraina.

– Ikke alle liker det, men vi kommer definitivt til å vinne, slik vi gjorde i OL, sa Stepanova i en takketale.

Her kan du lese mer om Ukraina-krigen

Uttalelsene vakte sterke reaksjoner både i sosiale medier og blant andre idrettsutøvere. Tirsdag slo Stepanova tilbake mot kritikerne på Instagram. På engelsk spør hun seg hvorfor vestlige journalister trodde hun skilte seg fra andre russere.

«Hadde dere virkelig ventet noe annet fra meg? Bare fordi jeg smiler, snakker litt engelsk og nesten alltid er klar for å tulle litt, så gjør det meg til «en annerledes russer»? Det er ekstrem naivt», skriver stjerneskuddet.

«La meg fortelle dere noe: Vi russere ønsker det beste for landet vårt uansett hva. Det er kjernen i alt vi tror på. Stå ved ditt moderland i en tid med omveltninger», legger Stepanova til.

21-åringen fikk i vinter sitt store gjennombrudd. I OL ledet hun det russiske stafettlaget til gull som ankerkvinne.