KBK rotet bort seieren: – Enkelte må lære fort

Kristiansunds trener Christian Michelsen i aksjon på sidelinjen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Kristiansunds trener Christian Michelsen i aksjon på sidelinjen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristiansund lå an til å ta sin første seier for sesongen, men en ukrainer sørget for 2-2 like før slutt, og KBK måtte nøye seg med sesongens første poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristiansunds svake start med tre strake tap så ut til å bli ordentlig endret på, men Jurij Jakovenko scoret sitt første HamKam-mål med fem minutter igjen av ordinær tid. KBK mistet ballen på egen halvdel i forkant av målet.

– Vi går av banen med en bedre prestasjon enn på lenge, så vi ender opp med å ødelegge litt for oss selv. Det er sinnssykt bittert. Men vi tar vårt første poeng, og vi må begynne der, sa målscorer Torgil Gjertsen.

Det gjør at KBK ligger nest sist med ett poeng mer enn Haugesund, som står med fire strake tap.

– Må bli mer kyniske

KBK-trener Christian Michelsen var fornøyd, men irritert.

– Det er periodevis veldig bra. Guttene står på, det er gode enkeltprestasjoner. Vi begynner å ligne et lag igjen, sa Michelsen, men:

– Det er nøkkelsituasjoner som alltid avgjør fotballkamper. Vi må lære fort. Enkelte må lære fort. Vi må bli litt mer kyniske. Vi må få den ballen til «helvete» når det er mulighet for det. Det er unødvendig å gi bort for enkle sjanser imot, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjertsen scoret kampens første mål, mens Hasan Kurucay fikk utlignet like før pause. Et selvmål av HamKams Vegard Kongsro ga hjemmelaget 2-1 etter en drøy time før Jakovenkos utligning på tampen.

– Må være fornøyde

Det var helt i orden for HamKam-trener Jakob Michelsen å slå seg til ro med.

– Vi må være fornøyd med et poeng. KBK er et bra lag. Når man har ligget under to ganger, må man være fornøyd, sa Michelsen.

Nå venter en pause på grunn av cupfinalen neste helg. Om to uker er det bunnkamp i Eliteserien når Kristiansund gjester Haugesund. HamKam møter fjorårets divisjonskollega Aalesund.