Tripic-volley sikret ny Viking-seier

Zlatko Tripic scoret på en flott volley for Viking mot Aalesund søndag. Foto: Carina Johansen / NTB Foto: NTB

En flott volleyscoring fra Zlatko Tripic sikret at Viking slo Aalesund 1-0 i Eliteserien søndag. Viking har vunnet to av to kamper i sesongåpningen.

Tripic ble dermed matchvinner på nytt etter at han også sikret 1-0-seier mot Sarpsborg 08 i serieåpningen. Der slet Viking med å få ballen i mål, noe de også slet lenge med mot AaFK.

Etter 72 minutter slo Sondre Bjørshol et flott innlegg på bakerste stolpe. Der ventet Tripic som kastet seg rundt og timet avslutningen perfekt. Ballen fikk god fart og gikk langs bakken og i mål. AaFK-keeper Sten Grytebust var på ballen, men greide ikke å holde den ute av nettet.

Før det hadde keeperen stått i veien for flere store Viking-muligheter. Det lot Tripic seg imponere av.

– Syk, syk første omgang. Sinnssyke redninger, og det viser hvorfor han har vært landslagskeeper i mange år. Det er lov å ha god keeper, men det var godt at vi fikk det viktige målet. Det er typisk at det er en stang-ut-dag, men så fikk jeg treff på volleyen der, sa han til Discovery etter kampen.

– Vi snakket før kampen om at vi trolig måtte vente lenge på å score siden de kom til å legge seg lavt, fortsatte han.

Grytebust mente at Viking vant fortjent, men at han føler han kunne reddet målet.

– Viking har ballen veldig mye. Når man ser kampen under ett så er det fortjent seier. Målet er surt. Jeg liker å tro at jeg kan ta det, men jeg fikk kun noen fingre på, sa Grytebust.

Aalesund fikk en kjempestart i returen til Eliteserien med 1-0-seier over fylkesrival Kristiansund i den første runden. Da styrte tangotrøyene kampen og var aldri truet. Mot Viking fikk de mer å bryne seg på og lå i store deler av kampen bakpå og tok imot det hjemmelaget kom med.

Få farligheter

De skapte noen farlige muligheter, men ingen satte Viking-keeper Patrik Gunnarsson på noen solide prøver. Til slutt måtte de se Tripic sette ballen i mål og tåle sesongens første tap.

Viking møter Odd borte i neste runde, mens Aalesund tar imot Tromsø.

Kampen startet med en kjempesjanse for Viking. Kristoffer Løkberg stusset ballen til Veton Berisha foran mål, men avslutningen gikk rett på keeper.

Etter ni minutter hamret Markus Solbakken ballen i stolpen før Kevin Kabran satte ballen i mål, bare for å bli avblåst for offside i forkant. Etter en snau halvtime var det AaFKs tur til å treffe metallet da Simen Bolkan Nordli fikk et godt treff fra 20 meter.

Hadde styringen

Viking-keeper Gunnarsson fikk slått ballen i stolpen og ut. Det var Viking som kunne være mest misfornøyd med manglende uttelling til pause.

2. omgang var lik den første. Viking kom til flere gode muligheter, men det skulle ta sin tid før de fikk uttelling. Etter Tripic' mål hadde de stadig styringen på oppgjøret, og ga aldri Aalesund noen mulighet til å skape sjanser.

Gjestene prøvde å utnytte overgangsmuligheter, men Sigurd Haugen fikk lite å jobbe med på topp. Viking fikk noen overgangsmuligheter selv da AaFK flyttet fram flere spillere, men unøyaktighet gjorde at de ikke fikk utnyttet noen av dem.

De siste minuttene handlet mest om å sikre seieren.