Hovland tre slag over par i Masters

Viktor Hovland gikk lørdagens Masters-runde på ett slag under par. Her er han fotografert tidligere i turneringen. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB
Viktor Hovland gikk lørdagens Masters-runde på ett slag under par. Her er han fotografert tidligere i turneringen. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var opp- og nedturer for Viktor Hovland på den tredje runden i US Masters. Den inneholdt fem birdier og fire bogeyer, og han er tre slag over par totalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmannen startet på fire slag over par, og sammen med australske Min Woo Lee gikk han sin runde på ett slag under par.

Hovland hadde birdie på hull to, åtte, ti, elleve og det 13. Bogeyene kom på det første hullet, hull sju, ni og 15. Det ble en ufyselig affære hvor spillerne måtte ikle seg gensere på banen, hvor det bare var rundt ti varmegrader.

– Det var kaldt der ute. Jeg vil si runden min var veldig stødig, og jeg spilte veldig bra. Kanskje litt for mange bogeys. Jeg misset litt for mange steder hvor man ikke skal misse. Jeg synes jeg fikk noen gode putter også, og jeg følte jeg var veldig bra fra tee i dag i hvert fall, sa Hovland til Discovery.

– De tre hullene sju, ni og femten skulle jeg gjerne skulle hatt tilbake, sa Hovland.

Avsluttes søndag

Nordmannen vet ikke helt hvor han havner foran søndagens finalerunde, men han satser på å avansere. Det er i hvert fall meldt betydelig bedre vær enn tilfellet var lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror jeg vil klatre litt. Jeg fikk krympet avstanden oppover, og jeg skal ta med meg denne erfaringen, sa 24-åringen.

Før runden lå han på en delt 46.-plass, og han avanserte til en delt 18.-plass.

Best av alle på tredjerunden var australieren Cameron Smith, som gikk den på fire slag under par. Det brakte ham opp på andreplass totalt, med seks slag under par. Fortsatt leder verdensener Scottie Scheffler fra USA, ni slag under par.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dårlig start

Førsteslaget til Hovland endte bak et tre, og han måtte bare spille seg inn på fairwayen igjen. Dermed måtte han kjempe for å klare par på hullet, men endte opp med en bogey.

Han hadde likevel en bedre start enn dagen tidligere. Da fikk han en dobbeltbogey på åpningshullet.

Fredag fikk Hovland eagle på det åttende hullet, men han måtte nøye seg med birdie lørdag. Han spilte seg inn og hadde elleve meter for eagleputten. Den endte en drøy halvmeter unna, men rundens annen birdie var derimot sikret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem birdier

På hull 13, et par fem-hull kom dagens femte birdie som sendte ham to slag over par for runden. Det skulle imidlertid ikke holde.

Han spilte seg til ny birdiemulighet på det 14. hullet, men forsøket fra snaue fem og en halv meter ble for kort. Hovland måtte derimot se sin fjerde bogey på det 15. hullet hvor man måtte bruke seks slag.

På det neste siste hullet rullet ballen så vidt ved siden av hullet på birdieputten, og han avsluttet de to siste hullene med par.

Woods bak Hovland

Golfikonet Tiger Woods hadde en vond tredjerunde, og han endte seks slag over par. Dermed er han totalt sju slag over par og på en delt 41.-plass.

Woods kom inn i turneringen på jakt etter sin 16. majortittel, men må trolig se langt etter seier i skadecomebacket. Han vant sin siste Major-turnering på nettopp Augusta i 2019.

To dobbeltbogeyer var blant annet det som ødela for amerikaneren.

46-åringen har gjort comeback på PGA-touren etter en stygg bilkrasj i California i fjor. Han fikk ødelagt det ene beinet såpass mye at man vurderte amputasjon. Han har i etterkant vært klar på at han nok aldri kan komme tilbake som heltidsproff, men at han vil spille utvalgte turneringer.