Tiger Woods gjør comeback i US Masters

Tiger Woods bekrefter at han vil stille til start i US Masters torsdag. Foto: Matt Slocum / AP / NTB
Tiger Woods bekrefter at han vil stille til start i US Masters torsdag. Foto: Matt Slocum / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Golfikonet Tiger Woods bekrefter at han planlegger comeback etter skade i den prestisjetunge turneringen US Masters torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Woods har vunnet turneringen fem ganger, og det var også den siste konkurransen han spilte før han fikk omfattende skader i en alvorlig bilulykke i februar 2021.

Det har den siste tiden vært knyttet stor spenning til Woods' deltakelse i Masters. Forrige uke reiste han reiste til Augusta, og der har han trent og forberedt seg som normalt. Hans siste seier i turneringen kom i 2019.

Woods uttalte i helgen at en avgjørelse ville komme så tett på konkurransestart som mulig, og 46-åringen har nå bestemt seg.

– Slik det føles akkurat nå, kommer jeg til å spille, sa han på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Ifølge rapportene har Woods spilt godt på treningsrundene på Masters-banen hittil. Flere tusen tilskuere fulgte ham på tirsdagens trening.

– Jeg skal spille ni hull til i morgen, og så er det «game time», sier Woods selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikaneren får som tidligere vinner automatisk plass i startfeltet i Augusta. Vinneren får den velkjente grønne jakken og rundt 17 millioner kroner i premiepenger.

Woods står med 109 triumfer på profesjonelt nivå. Han har vært verdensener i alt 683 uker og var det senest i oktober 2010. Han deler rekorden på 82 seirer på PGA-touren med Sam Snead, som vant sin første i 1936 og sin siste i 1965.