Klæbo, Golberg, Skar og Taugbøl stiller ikke i ski-NM i Harstad

Johannes Høsflot Klæbo fikk med seg en rekke medaljer fra Beijing-OL. Etter det er det blitt få konkurranser på ham. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Johannes Høsflot Klæbo fikk med seg en rekke medaljer fra Beijing-OL. Etter det er det blitt få konkurranser på ham. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johannes Høsflot Klæbo (25) og tre andre sprintere på langrennslandslaget går ikke ski-NM i Harstad til helgen. De er ikke klare etter covidsmitte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagstrener Arild Monsen opplyser til NTB at Erik Valnes er den eneste fra sprintlandslaget som kommer til start i Harstad.

– De fire nevnte er ikke tilbake i godt nok slag til at de kan stille i NM. Tester viser at de ikke er klare etter covidsmitte. Det er bare å beklage til arrangøren, men det er ingen som kan si noe om følgene om de kommer tilbake for tidlig etter å ha vært smittet. Derfor blir det ingen start på dem, sier Monsen til NTB.

Johannes Høsflot Klæbo ble i likhet med resten av sprinterne på landslaget smittet av coronaviruset i etterkant av verdenscuphelgen i Lahti. Det var den første konkurransehelgen etter Beijing-OL, der Klæbo tok to gull, en sølv og en bronse.

I Lahti vant Klæbo sprinten 26. februar. Dagen etter ble det 2.-plass på 15-kilometeren i klassisk bak finne Iivo Niskanen.

Klæbo og kameratene på sprintlaget sto alle over verdenscuprennene i Drammen, Holmenkollen og Falun.

Klæbo har oppholdt seg i Oslo de siste dagene. Sist lørdag fikk han utdelt Holmenkollmedaljen i forbindelse med den avsluttende verdenscuphelgen i skiskyting.