Paralympics: Norsk curlingtap etter ekstraomgang

Geir Arne Skogstad, Sissel Loechen og resten av det norske laget klarte ikke å hamle opp med det svenske laget og tapte 6-8. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB
Geir Arne Skogstad, Sissel Loechen og resten av det norske laget klarte ikke å hamle opp med det svenske laget og tapte 6-8. Foto: Dita Alangkara / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge tapte sin første kamp i rullestolcurling i Paralympics onsdag. Sverige ble for sterke og vant 8-6 etter ekstraomgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I åttende og siste omgang ledet Sverige 6-4 og hadde mulighet til å slå bort Norges steiner i boet. Men den siste steinen til Sverige var ikke vellykket, og Norge stjal to poeng. Dermed var det duket for ekstraomganger.

De norske rullestolcurlerne startet kampen bra og tok det første poenget. Norge ledet 3-1 etter tredje omgang. Deretter tok Sverige over føringen ved å sikre seg to poeng i både fjerde og femte omgang. Lagene tok hvert sitt poeng i sjette og sjuende omgang, før en thrilleravslutning på kampen forlenget spilletiden.

I ekstraomgangen ble det en dårlig start for Norge, som ikke klarte å heve nivået. Sverige stakk av med to poeng og ligger øverst på tabellen.

Norge står med fire seirer og fire tap hittil i turneringen. Det norske laget har mulighet for å ta seg til semifinalen, men må vinne de to gjenstående kampene for å ha en mulighet.

Norge møter Kina senere i dag og spiller mot Canada torsdag. En eventuell semifinale spilles fredag.