Storsponsor presser FIS – Bolsjunov kan måtte gå med ukrainske farger

Aleksandr Bolsjunov og resten av verdenscupsirkuset kan komme til å gå med ukrainske farger. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Aleksandr Bolsjunov og resten av verdenscupsirkuset kan komme til å gå med ukrainske farger. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedsponsoren for verdenscupen i langrenn vil sørge for de ukrainske fargene får plass på startnumrene under verdenscuprennene i Holmenkollen og Drammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig ber hovedsponsoren Coop Norge om at Det internasjonale skiforbundet snur og gir russiske og hviterussiske utøvere startnekt under de kommende rennene på norsk jord, skriver VG.

Dersom FIS står på sitt, kan Aleksandr Bolsjunov og de øvrige russiske stjernene bli tvunget til å gå med startnumre der de ukrainske fargene er inkorporert.

– Vi må gjøre vårt ytterste. Sånn vi ser det ville det ikke ha noen effekt å bare ta vekk logoen og ha en hvit bakgrunn. Vi håper det er nok til at russerne ikke vil gå med startnumrene om FIS ikke utestenger dem fra rennene, sier Bjørn Takle Friis – direktør for kommunikasjon og bærekraft i Coop Norge – til VG.

Målet er også at Røde Kors sitt donasjonsnummer skal få plass på alle installasjoner som benyttes i forbindelse med rennene i Drammen og Holmenkollen.

Takle Friis sier at FIS må reagere umiddelbart som følge av krigshandlingene i Ukraina.