Skiforbundet ønsker ikke russiske utøvere i konkurranser i Norge

Skipresident Erik Røste. Foto: Terje Pedersen / NTB
Skipresident Erik Røste. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Skiforbund ønsker ikke at russiske utøvere får delta i kommende verdenscuprenn og verdensmesterskap på norsk jord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har styret i Skiforbundet blitt enige om. Fredag ville verken Det internasjonale skiforbundet (FIS) eller Norges idrettsforbund (NIF) utestenge russiske utøvere.

Nå har Skiforbundet gitt sitt syn på saken.

«Styret i Norges Skiforbund har i dag drøftet situasjonen knyttet til Russlands invasjon av Ukraina, og hvordan dette påvirker de kommende verdenscuprennene og verdensmesterskapet i Norge. Norges Skiforbunds beskjed til Russland og russiske utøvere er krystallklar; Vi ønsker ikke deres deltakelse!» heter det i en pressemelding.

– Idretten ikke løsrevet

«Russlands brudd på folkeretten og angrep på det ukrainske folk krever internasjonal fordømmelse og sanksjoner. Idretten er ikke løsrevet fra det og kan ikke forholde seg passive til det som skjer nå», heter det videre.

Mange verdenscuprenn, samt verdensmesterskapet i skiflyging skal gå av stabelen i Norge i mars.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vedtaket gjelder imidlertid ikke utøvere som allerede er i aksjon i junior- og U23-VM på Lygna, opplyser skipresident Erik Røste til NTB.

Vil følge opp

– Skistyret har i dag besluttet at Norges Skiforbund ikke ønsker Russlands, eller russiske utøveres deltakelse på de forestående verdenscuprennene og verdensmesterskap i Norge slik situasjonen er nå, sier Røste.

Skiforbundet vil følge dette opp ovenfor det internasjonale skiforbundet (FIS).

«Norges Skiforbund fordømmer på det sterkeste Russlands brudd på folkeretten gjennom sitt angrep på Ukraina og det ukrainske folk», skriver de.