Bare russerne stilte i skicrosskvalifisering – 73 forfall

OL-vinner Sandra Näslund var en av 73 utøvere som meldte forfall til fredagens skicrosskvalifisering i Russland. Bare russere kom til start. Foto: Gregory Bull, AP / NTB
OL-vinner Sandra Näslund var en av 73 utøvere som meldte forfall til fredagens skicrosskvalifisering i Russland. Bare russere kom til start. Foto: Gregory Bull, AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare de 13 russiske utøverne var med i fredagens kvalifisering til helgens to verdenscuprenn i skicross i Soletsjnaja Dolina i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var 61 påmeldte utøvere for menn og 24 for kvinner, men alle de 73 utlendingene har trukket seg etter krigsutbruddet i Ukraina.

Sveriges skiforbund opplyste torsdag at deres seks utøvere, som allerede var på plass i Russland, ikke ville delta i helgens renn. Forbundet var i dialog med svenske myndigheter for å få utøverne trygt hjem, blant dem OL-mester Sandra Näslund.

Det ble avholdt tidskvalifisering til begge helgens renn, med seks russiske utøvere i klassen for menn og sju i kvinneklassen, med Igor Omelin som vinner av begge mennenes kvalifisering og Jekaterina Maltseva av begge kvinnenes.