Den tidligere fotballstjernen Robinho etterlyst internasjonalt

Det er utstedt en internasjonal arrestordre på Robinho etter at han ble dømt til ni års fengsel for en gruppevoldtekt.
Det er utstedt en internasjonal arrestordre på Robinho etter at han ble dømt til ni års fengsel for en gruppevoldtekt. Foto: Olivier Morin / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Italiensk påtalemyndighet utstedte tirsdag en internasjonal arrestordre på den tidligere fotballstjernen Robinho.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Robinho ble i 2017 dømt til ni års fengsel for å ha deltatt i en gruppevoldtekt av en kvinne i Milano i 2013. Hendelsen fant sted mens han spilte for AC Milan. I forrige måned avviste en domstol i Roma fotballprofilens anke.

38-åringen har ennå ikke sonet fengselsstraffen da han ikke har vært i Italia siden dommen ble avsagt. Derfor har italiensk påtalemyndighet nå utstedt en internasjonal arrestordre. I tillegg blir Brasil anmodet om å utlevere Robinho.

Ifølge advokat Jacopo Gnocchi, som representerer italienske myndigheter, spiller det ingen rolle om Robinho soner en fengselsstraff i Brasil eller i Italia.

– Det viktigste er at han soner, ikke minst med tanke på kriminaliteten som er begått og for å beskytte kvinner, sier Gnocchi til nyhetsbyrået AFP.

Brasiliansk lov tillater imidlertid ikke utlevering av egne borgere, men med etterlysningen internasjonalt risikerer Robinho å bli arrestert dersom han reiser til utlandet.

Robinho startet karrieren sin i Santos i 2002 og fikk en drømmeovergang til Real Madrid i 2005. Han fortsatte deretter karrieren i England, der han spilte for Manchester City fra 2008 til 2010.

Videre gikk han til Milan i 2010 og var der i fire år. Han har også representert Brasils landslag og står med 100 landskamper.