Jansrud tar OL-farvel: – Utrolig stolt og takknemlig

Kjetil Jansrud fra sitt siste OL-renn i tirsdagens super-G. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB
Kjetil Jansrud fra sitt siste OL-renn i tirsdagens super-G. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjetil Jansrud har kjørt sitt siste OL-renn i karrieren. Selv om hans siste leker ikke ble det helt store, føler alpinveteranen at ringen ble sluttet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han takket av som olympisk utøver etter 23.-plassen i tirsdagens super-G i Kina.

«Jeg er utrolig stolt og takknemlig for privilegiet og moroa jeg har hatt med å delta i OL siden mitt første forsøk i Torino 2006», skriver Jansrud på Facebook.

36-åringen legger til at han blir nostalgisk når han ser på bildene fra sine første leker i Nord-Italia. «Det hele startet med en barndomsdrøm, og i Torino føltes det som om jeg hadde «laget det». Men det var så mye mer i vente», skriver han.

Jansrud tok OL-gull i super-G i Sotsji i 2014. I tillegg har han to sølv (storslalåm 2010, utfor 2018) og to bronse (utfor 2014 og super-G 2018).

«Jeg har hatt æren av å dele pallplasseringer med idrettsutøvere jeg respekterer og ser opp til, og hver opplevelse har vært unik», står det videre i fartsstjernens innlegg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For to måneder siden falt Jansrud stygt og skadet kneet. Det kom derfor som en stor overraskelse da han likevel ble tatt ut i den norske troppen tett opp mot OL-avreisen. Mandag droppet han utforen i siste liten etter å ha kjent på smerter.

«I dag var ikke den spektakulære returen til racing som jeg hadde håpet, men jeg jobbet hardt og slo oddsen for å komme hit, og på noen måter fullfører sirkelen», skriver Jansrud, som var norsk flaggbærer sammen med curlingspilleren Kristin Skaslien under åpningsseremonien i Beijing.

Etter super-G-konkurransen garanterte han deltakelse når verdenscupen inntar Kvitfjell tidlig i mars.