Snowboarderen Shaun White legger opp

Snowboarder Shaun White deltar i sitt femte OL. Det blir også hans siste. Foto: Gregory Bull / AP / NTB
Snowboarder Shaun White deltar i sitt femte OL. Det blir også hans siste. Foto: Gregory Bull / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Snowboardlegenden Shaun White sier at OL i Beijing blir hans siste konkurranse før han legger brettet på hylla.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikaneren som har vunnet OL-gull tre ganger, fortalte på en følelsesladd pressekonferanse at det ikke bare er hans siste OL men også hans aller siste konkurranse.

– Jeg har bestemt at dette blir min siste konkurranse, sa 35-åringen på pressekonferansen ikke langt fra der halfpipekonkurransen starter onsdag.

Beslutningen formet seg på et treningsopphold i Østerrike i november. Han slet med følgene av tidligere skader i kne, ankler og rygg, snowboard føltes ikke like morsomt lenger, og han gikk seg vill i fjellheimen ved solnedgang.

– Et trist og surrealistisk øyeblikk, men også gledelig, sier White.

– Jeg reflekterte på en måte over ting jeg har gjort og så på solen som gikk ned og sa: Wow, neste gang jeg er her, vil jeg ikke være stresset over å lære triks eller bekymre meg for noen konkurranser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikaneren har ofte tatt en pause etter mesterskap, og nyheten kom dermed ikke som en stor overraskelse.

White er en superstjerne i snowboardmiljøet og var en av dem som omfavnet OL-deltakelse, et valg som var upopulært i mange kretser.

Han satte også standarden i en idrettsgren som verdsetter progresjon fremfor alt annet. I 2006 var han den første som landet trikset back-to-back 1080 i en konkurranse, og i 2010 disket han opp med signaturtrikset Double McTwist 1260 for første gang.

Det har blitt hele 15 X-Games-gull på White siden han debuterte i 2000. Det siste vant han i Superpipe-konkurransen i Aspen i 2013.