Salahs Egypt vant og gikk videre – Nigeria gruppevinner

Mohamed Abdelmonem scoret for Egypt, som gikk videre fra gruppe D som gruppetoer. Foto: Themba Hadebe / AP / NTB Foto: NTB

Gruppevinner Nigeria vant 2-0 over Guinea-Bissau i afrikamesterskapet onsdag. De får følge til åttedelsfinalene av Mohamed Salah og Egypt, som slo Sudan 1-0.

Egypt tok ledelsen etter 35 minutter på corner, da midtstopper Mohamed Abdelmonem fikk stå helt alene i boksen og heade inn.

Salah kom ikke nærmere scoring enn et skudd etter en times spill, men 1-0 var uansett nok til at Egypt gikk videre som gruppetoer. I åttedelsfinalen venter gruppevinneren i gruppe E, som blir avgjort torsdag. Elfenbenskysten leder gruppa før siste kamp mot Algerie.

Nigeria går videre som vinner av gruppe D og tok sin tredje seier av tre mulige mot Guinea-Bissau.

I en jevn første omgang kunne Guinea-Bissau fort tatt ledelsen like før pause, men istedenfor var det Nigeria som tok ledelsen kort tid etter hvilen, da Kelechi Iheanacho lekkert spilte fram spisspartner Umar Sadiq. Etter 75 minutter sørget tidligere Haugesund-spiller William Troost-Ekong for 2-0.

Det gjør at Guinea-Bissau ender helt sist og ryker ut. Sudan endte på 3.-plass, men ryker også ut, ettersom laget ikke har sjanse til å bli blant de fire beste treerne i gruppespillet.