Melings Rennes knuste Bordeaux i norsk Ligue 1-duell

Birger Meling og hans Rennes vant enkelt over Stian Gregersens Bordeaux. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: NTB

Både Birger Meling i Rennes og Stian Gregersen i Bordeaux spilte fra start da lagene møttes søndag. Det endte med en overlegen 6-0-seier til Melings lag.

Bordeaux sliter i bunnen av Ligue 1 og gikk på sitt tredje tap på rad mot Rennes. Det endte med kalassifre.

Bordeaux fikk Issouf Sissoko utvist etter 50 minutters spill. Det utnyttet Rennes, som scoret fire ganger den siste halvtimen. Meling ble byttet ut etter 68 minutter på stillingen 3-0 etter å ha fått et gult kort. Uten Meling på banen fortsatte Rennes å kjøre over Bordeaux.

Gregersen spilte hele kampen og fikk sitt å stri med. Seks ganger måtte han se ballen gå i nettet. 5-0-målet gikk sist via Gregersen, da han prøvde å stoppe skuddet til Sehrou Guirassy. Den franske spissen ble likevel kreditert scoringen ettersom skuddet hadde retning mot mål.

Guirassy kom innpå med et kvarter igjen å spille og scoret enda et mål helt på tampen.

Tett bak PSG

Rennes ligger på 4.-plass med 34 poeng, ett poeng og to plasser foran Patrick Bergs klubb Lens. Fra Rennes er det 16 poeng opp til serieleder Paris Saint-Germain, men bare fem til Nice på 2.-plass.

Tredjeplasserte Marseille mistet sjansen til å ta seg opp på samme poengsum som Nice da det ble bare 1-1 hjemme mot Lille. Lyon vant på sin side for første gang på fem kamper takket være Moussa Dembeles straffespark som ga 1-0 over Troyes.

Trener i fare

Bordeaux er under nedrykksstreken på nest siste plass, og trener Vladimir Petkovic er under press. Han kom til klubben etter å ha ført Sveits til kvartfinale i fjorårets EM-sluttspill.

– Jeg tar det fulle ansvar. Jeg greide ikke å inspirere spillerne og hjelpe dem å kvitte seg med frykten. Man kan ikke spille fotball når man er redd, sa Petkovic.

– Nå blir det en kamp for å overleve, og vi må vise en helt annen kampvilje.