Djokovics avgjørende rettsmøte er over – avgjørelse ventet innen timer

Novak Djokovic fotografert i bilen på vei fra karantenehotellet til rettslokalet i Melbourne. Foto: James Ross / AAP via AP / NTB
Novak Djokovic fotografert i bilen på vei fra karantenehotellet til rettslokalet i Melbourne. Foto: James Ross / AAP via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettsmøtet om Novak Djokovics visum i Australia er over. Det er ventet en avgjørelse i løpet av få timer på om han får spille Australian Open eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Turneringen starter mandag. Djokovic var søndag i et rettsmøte i en føderal domstol og argumenterte for at immigrasjonsminister Alex Hawkes avgjørelse om å tilbakekalle visumet hans må kjennes ugyldig.

Like før klokken 5 søndag morgen norsk tid var rettsmøtet over. Det er ventet en avgjørelse i løpet av få timer.

Søndag opplyser Tennis Australia, arrangøren av Grand Slam-turneringen, at Djokovic etter planen skal spille siste kamp mandag. Serberens motstander er Miomir Kecmanovic.

Det er imidlertid ventet at rettsavgjørelsen som kan kaste om på alt vil komme søndag kveld.

I retten hevdet advokaten som representerte Hawke og australske myndigheter at Djokovic har en historie med å ignorere koronatiltak. Advokat Stephen Lloyd viste til at Djokovic testet positivt for korona forrige måned, for deretter å bli intervjuet og ta av seg munnbindet for å bli avbildet like etter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Djokovic har beklaget at han gjorde dette.

Lloyd sa at Djokovics nærvær i Australia er en risiko for sikkerheten i landet.

Djokovic har vunnet turneringen ni ganger. Immigrasjonsminister Hawke tilbakekalte visumet etter at Djokovic først hadde vunnet fram i rettsvesenet.

Serberen er ikke vaksinert, men dro til Australia etter å ha fått det han mener er et medisinsk unntak fra vaksinekravet. Australske myndigheter mener han må kastes ut og hevder han inspirerer til vaksinemotstand.