Historisk para-VM: – En unik mulighet

Skipresident Erik Røste (t.v.) og prosjektleder Ola Keul gleder seg over at VM i snøsport for parautøvere endelig kommer i gang.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Skipresident Erik Røste (t.v.) og prosjektleder Ola Keul gleder seg over at VM i snøsport for parautøvere endelig kommer i gang. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB

Torsdag braker VM i snøsport løs i Lillehammer. Skipresident Erik Røste gleder seg stort over at det blir det første para-VM med premiepenger til utøverne.

Det er også det første snøsport-VM for parautøvere som går for begge kjønn samtidig.

– Etter ett års utsettelse er endelig 320 utøvere fra 45 nasjoner og 850 frivillige og funksjonærer klare for historiens første felles VM for parautøvere, sier sjef for snøsport-VM i Lillehammer Ola Keul til NTB.

Også skipresident Røste gleder seg til mesterskapet.

– Dette er en unik mulighet til å skape økt kunnskap, forståelse og anerkjennelse for paraidretten i Norge. Vi gleder oss også til å skrive idrettshistorie i Norge, sier Røste.

– Nå som vi arrangerer historiens første VM i snøsport for parautøvere, er vi også stolte av at dette blir historiens første para-VM som også deler ut premiepenger til utøverne, fortsetter han.

Pengepremien er fordelt jevnt på ca. 8000 kroner til vinneren i hver av de 108 øvelsene, samt ca. 4000 kroner til 2.-plass og ca. 3000 kroner til tredjeplassen.

Den første øvelsen på programmet er utfor torsdag.

Personvernpolicy