Bare halvfulle tribuner under Australian Open

Regjerende mester Novak Djokovic under en pause i treningen på Margaret Court Arena i Melbourne torsdag. Det er fortsatt langt fra sikkert at serberen får delta i årets Australian Open. Foto: Mark Baker / AP / NTB
Regjerende mester Novak Djokovic under en pause i treningen på Margaret Court Arena i Melbourne torsdag. Det er fortsatt langt fra sikkert at serberen får delta i årets Australian Open. Foto: Mark Baker / AP / NTB Foto: NTB

Som et koronatiltak reduseres publikumskapasiteten til 50 prosent under Australian Open, og alle må ha på munnbind utenom når de spiser eller drikker.

Avgjørelsen om å redusere tallet på publikum som får bivåne storturneringen i tennis ble kjent torsdag, fire dager før første serve på centercourten i Melbourne.

Et tilsvarende tak ble satt under fjorårets turnering, før en nedstengning medførte tomme tribuner i fem dager. De siste fire dagene gikk kampene for et begrenset publikum.

– Disse oppdaterte tiltakene for Australian Open innebærer at fans, spillere og stab kan se fram mot et flott og koronatrygt arrangement, uttaler Jaala Pulford, delstatsminister for turisme i Victoria.

Verdensener Novak Djokovic har fått mye omtale i forkant av turneringen, men av ganske andre grunner enn tennisspillet sitt. Serberen er uvaksinert mot covid-19, og han testet positivt på koronavirus 16. desember i fjor. Han ble i utgangspunktet nektet innreise til Australia, men vant fram i retten tidligere denne uka.

Fortsatt kan landets immigrasjonsminister Alex Hawke overprøve avgjørelsen, og saken er ifølge Hawkes kontor til en grundig vurdering.

Personvernpolicy