Southampton knuste Brentford uten koronasmittet Moi

Jan Bednarek nikker inn Southamptons ledermål i 4-1-seieren over Brentford. Kristoffer Ajer skimtes så vidt i bakgrunnen. Foto: Andrew Matthews, PA via AP / NTB Foto: NTB

Southampton måtte unnvære en koronasmittet Mohamed Elyounoussi, men greide brasene fint uten ham og knuste Brentford 4-1 i tirsdagens hengekamp.

Med seieren klatret sørkystlaget forbi motstanderen og to andre lag til 11.-plass, i første seriekamp siden klubben fikk nye eiere.

– De nye eierene fikk se en interessant kamp med mange mål. Vi spilte med masse energi, og jeg er mest stolt av det mot et lag som har vist kvalitet. Vi kontrollerte kampen, sa Southampton-manager Ralph Hasenhüttl til BBC.

Rasmus Ankersen, som inntil nylig var sportsdirektør i Brentford, grunnla firmaet Sports Republic som med serbiske Dragan Solaks økonomiske muskler sto bak kjøpet av Southampton.

Hjemmelaget fikk en flott start i regnværet på St. Mary's da Jan Bednarek stusset inn et hjørnespark fra James Ward-Prowse før det var spilt fem minutter.

Kristoffer Ajer er tilbake etter sitt langvarige skadeopphold og var på plass i Brentford-forsvaret, men det ble en tung kveld på sørkysten. Det var mager trøst at han var involvert i utligningsmålet.

I det 24. minutt brystet nordmannen ned et klareringsspark fra hjemmelaget litt inne på Southamptons halvdel og satte raskt i gang et nytt angrep. På Bryan Mbeumos innlegg slo Vitaly Janelt til med en flott utsidevolley, og det sto 1-1.

Uheldig selvmål

Det skulle ikke vare lenge. Southampton gikk til pause med ledelse etter ny scoring på hjørnespark fra Ward-Prowse. Denne gang kom serven fra høyre, og den skrudde helt ut til Ibrahima Diallo, som skjøt på direkten fra sin posisjon i returrommet. Ballen gikk i stolpen, spratt ut i neven til keeper Álvaro Fernández og gikk i mål. Det ble stående som et selvmål.

Tidlig i 2. omgang punkterte en opplagt Armando Broja kampen. Det startet med offensivt kast for Brentford, men vertene kontret hurtig. Broja løp fra Pontus Jansson på Oriol Romeus gjennomspill og scoret.

20-årige Broja, som er innleid fra Chelsea, er den yngste spiller i Premier Leagues historie som har scoret i sine fire første hjemmekamper fra start. Han ble hyllet av de 27.383 tilskuerne.

– Det finnes ikke noe bedre enn å ha tilhengerne i ryggen. Det er en ære å spille i Premier League for en så god klubb, og jeg er takknemlig. Publikums hyllest rørte hjertet mitt, sa Broja til BBC.

Tilbake med mål

Che Adams gjorde comeback etter koronasykdom og brukte ikke lang tid på å gjøre 4-1. Jansson opphevet offside da Diallo spilte ballen direkte i bakrom etter en klarering. Adams kom alene gjennom og vippet ballen over keeper.

Det var første gang på klubbens 78 siste hjemmekamper i Premier League at Southampton scoret fire mål eller flere.

Brentford måtte tåle sitt styggeste tap i Premier League, dit klubben rykket opp for første gang i fjor.

– Om vi ikke yter 100 prosent i hvert sekund av hver kamp i Premier League, får vi trøbbel. Slik var det i dag, sa Brentford-manager Thomas Frank til BBC.