Stygg skade da Rögle ble finaleklar i CHL

Mats Rosseli Olsen og hans Frölunda ble detronisert som CHL-mester da Rögle vant semifinalen. Philip Granath blir norsk representant i finalen i mars. Foto: Tore Meek / NTB
Mats Rosseli Olsen og hans Frölunda ble detronisert som CHL-mester da Rögle vant semifinalen. Philip Granath blir norsk representant i finalen i mars. Foto: Tore Meek / NTB Foto: NTB

Philip Granath og hans lagkamerater i Rögle er finaleklare i mesterligaen ishockey etter 3-1 over Frölunda, men seieren kom i skyggen av en stygg skade.

Rögle-spiller Anton Bengtsson ble slått bevisstløs i et hardt sammenstøt med Frölundas Johan Sundström i begynnelsen av kampen. Han ble liggende på isen i flere minutter før han ble fraktet ut på båre og sendt til sykehus.

Kampen ble satt i gang igjen, men både spillere og tilskuere var tydelig preget av det de hadde sett. Fra sykehuset kom etter hvert beskjeden om at det etter forholdene står bra til med Bengtsson, og sent tirsdag kveld ble han utskrevet fra sykehuset.

– Spilte for Anton

Rögle ledet 5-3 etter første kamp i egen hall og ga ikke fra seg overtaket selv om Mats Rosseli-Olsen og hans lagkamerater i Frölunda gjorde det de kunne for å slå tilbake.

Bengtsson hadde selv satt inn 1-0-målet etter 32 sekunders spill før han ble skadd. Dennis Everberg økte ledelsen i midtperioden og Ludvig Larsson i tomt bur i den siste. Frölunda reduserte mot slutten, men finaleplassen var utenfor rekkevidde.

– Gutta var klare i kveld. Vi spilte med selvtillit, sto på og var gode i undertall. Vi jobbet hardt for Anton, sa Rögle-trener Cam Abbott til SVT.

Detronisert

Frölunda var tittelforsvarer. Klubben vant mesterligaen fire ganger på de seks første årene turneringen er arrangert, og har vært i finale ytterligere en gang. 1. mars spilles for annen gang en CHL-finale uten Göteborg-klubben.

30-årige Rosseli-Olsen har spilt for Frölunda siden 2012 og vært med på mange triumfer, men i år er det 19-årige Granath som blir norsk representant i CHL-finalen.

Motstanderen er ikke klar. Begge semifinalekamper mellom finske Tappara og RB München er avlyst på grunn av koronakarantene for det tyske laget. CHL-ledelsen har ennå ikke tatt stilling til hvordan det skal løses.

Personvernpolicy