Forfang har beklaget til Johaug

Johann André Forfang kom med et stikk til Therese Johaug og Idrettsgallaen i podkasten «Hoppcast». Nå har han beklaget overfor langrennstjernen.
Johann André Forfang kom med et stikk til Therese Johaug og Idrettsgallaen i podkasten «Hoppcast». Nå har han beklaget overfor langrennstjernen. Foto: NTB/montasje

Hopperen Johann André Forfangs Idrettsgalla-stikk fikk mye motvind. Nå har han beklaget overfor Therese Johaug.

«Har gitt beklagelse direkte til Therese for min sleivete kommentar. Ønsker også å presisere ovenfor alle andre at kommentaren var rettet mot Idrettsgallaen, og ikke Therese som person», skriver Johann André Forfang i en SMS til VG.

Kommentaren kom i podkasten «Hoppcast» der Forfang reagerte på at Johaug vant prisen som årets kvinnelige utøver under Idrettsgallaen i helgen.

– Jeg kan nevne at det er ganske mange bra kvinnelige idrettsutøvere i Norge, men prisen i går gikk til en tidligere dopingdømt i en veldig liten idrett, sa han i podkasten.

I 2016 testet Johaug positivt for Clostebol og ble senere utestengt fra all idrett i 18 måneder for brudd på dopingreglementet.

Johaug har selv forklart at hun fikk i seg stoffet via en krem hun brukte mot solforbrent leppe.

«Jeg har fått en hyggelig melding fra Johann, som jeg setter stor pris på. Men dette har aldri vært noe stor sak for meg. Nå må vi alle bruke ressursene våre best mulig til forberedelser for å prestere i OL for Norge», skriver Johaug til VG via manager Jørn Ernst.

Erik Røste, president i Norges Skiforbund bekrefter overfor avisen at saken har blitt håndtert internt av administrasjon. Forfang forteller på sin side at han ikke kjenner til det.

Personvernpolicy